Nieuwe ‘superhub’ van Picnic in Utrecht officieel geopend

0

Hub op bedrijventerrein De Lage Weide is grootste van Nederland.

De nieuwe ‘superhub’ van Picnic op het Utrechtse bedrijventerrein De Lage Weide is donderdag 14 september officieel geopend. Met een oppervlakte van 5500 vierkante meter is het de grootste hub van Nederland. De websuper gaat vanuit de nieuwe locatie de boodschappen gratis aan huis bezorgen bij ruim 200.000 huishoudens in de regio.

“Utrecht is sinds de start van Picnic een belangrijke plek voor ons geweest”, zegt Picnic-medeoprichter Michiel Muller. “Het aantal klanten groeit al jaren gestaag. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor een hub. Die hebben we gevonden op een centrale plek in Utrecht waar we samen met de gemeente en onze bouwpartners de grootste hub van Nederland hebben gerealiseerd. In combinatie met het vorig jaar geopende gerobotiseerde distributiecentrum groeit Utrecht een beetje uit tot ‘Picnic-hoofdstad’.”

Werkgelegenheid
Vanuit de superhub in Utrecht gaat Picnic met 250 bezorgers en meer dan 100 elektrische wagentjes de boodschappen gratis aan huis bezorgen in de regio. Voorheen kregen klanten hun boodschappen geleverd vanuit twee hubs in Utrecht, in het noorden en zuiden van de stad. De nieuwe hub is gevestigd aan de Fermiweg 10, vlak bij het gerobotiseerde distributiecentrum. “Doordat de nieuwe superhub zich op steenworpafstand van ons volledig geautomatiseerde fulfilmentcenter bevindt, kunnen we nog efficiënter en beter de boodschappen bezorgen”, aldus Muller.

“Met de nieuwe hub en het fulfilmentcenter zorgen we bovendien voor veel werkgelegenheid in de regio Utrecht. Daar zijn we trots op.” Vanwege de groei in het aantal klanten is Picnic op zoek naar runners in Utrecht.

Mogelijkheden om uit te breiden
Naast Utrecht levert Picnic de boodschappen ook gratis aan huis in Breukelen, Harmelen en Maarssen. De nieuwe hub biedt de websuper de mogelijkheden om in de toekomst op nog meer plaatsen in de regio Utrecht te gaan bezorgen. Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim één miljoen huishoudens, verdeeld over ruim 170 plaatsen in Nederland.

Met het thuis laten bezorgen van boodschappen besparen inwoners van de regio Utrecht zichzelf niet alleen een autorit naar de supermarkt. Naast tijd scheelt het gratis thuis laten bezorgen van boodschappen ook de CO2-uitstoot van het afzonderlijke autoverkeer van consumenten, aangezien de Picnic-wagentjes elektrisch rijden. Doordat de websuper gericht inkoopt wat de klanten daadwerkelijk bestellen wordt voedselverspilling voorkomen.

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?