Bouwinvest verwelkomt Nike als nieuwe huurder op de Lijnbaan Rotterdam

0

Het Bouwinvest Retail Fund heeft een huurovereenkomst gesloten met het Amerikaanse sportbedrijf Nike voor Lijnbaan 111. Dit pand is gelegen nabij het kruispunt Lijnbaan – Oldebarneveltplaats. De nieuwe winkel van Nike wordt verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping.
In de maanden september tot en met december 2023 ondergaat het gehuurde pand een flinke opknapbeurt, waarbij de gevel volledig wordt vernieuwd en de unit wordt verduurzaamd. Naar verwachting zal Nike in het voorjaar van 2024 haar deuren openen voor het winkelend publiek.

Lijnbaan 111 maakt onderdeel uit van het complex van het Bouwinvest Retail Fund van ruim 9.000 m² aan winkels, centraal gelegen in het kernwinkelgebied van Rotterdam. Bekende huurders zijn Levi’s, Both, Intertoys, Albert Heijn, Etos en Gall&Gall.

“We zijn erg blij dat we met Nike een aansprekende naam mogen verwelkomen op de Lijnbaan”, aldus Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments. “Na de grondige verbouwing van het pand, passend bij onze verduurzamingsslag, kan Nike toekomstigbestendig gebruikmaken van deze winkelunit in Rotterdam.”

“De winkel zal worden geëxploiteerd door Fox/Retailors, een toonaangevende franchisepartner van Nike in 17 landen in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Deze locatie voegt een belangrijk vlaggenschip toe aan het NIKE Benelux portfolio, in de meest iconische winkelstraat van Rotterdam”, licht Barbara Somogyiova, CCO Retailors Europe bij FOX Group, toe.

Bouwinvest werd bij de overeenkomst geadviseerd door City Real Estate. Jacobs van der Meij Real Estate trad op namens Nike.

Over het Bouwinvest Retail Fund
Het Retail Fund van Bouwinvest richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). Het fonds heeft een omvang van € 1,1 miljard, kent een heldere investeringsvisie en heeft vier jaar op rij de MSCI award ontvangen voor best presterende specialist fund van Nederland. Daarnaast behoort het fonds op het gebied van duurzaamheid met vijf sterren in de Global Real Estate Benchmark (GRESB) al jaren tot de top 20 procent van de best presterende vastgoedfondsen wereldwijd.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?