3W/AT verkoopt the Orchard Rijswijk aan Greystar en MN Dutch Real Estate

0

• Greystar verwerft The Orchard I: 407 appartementen
• MN Dutch Real Estate verwerft The Orchard II: 75 appartementen

Sterpassage Rijswijk, een initiatief van 3W real estate en AT Capital, ontwikkelt The Orchard I en The Orchard II op de voormalige Sterpassage in Bogaard stadscentrum te Rijswijk.

The Orchard I
The Orchard I is verkocht aan Greystar. De 407 huurappartementen, voornamelijk in het middensegment hebben een oppervlakte variërend van 45 tot 120 m². Greystar zal een community-concept, gericht op een ‘all-in woonbeleving’, exploiteren. Hiertoe worden circa 400 m² ontwikkeld tot gemeenschappelijke ruimten voor bewoners ten behoeve van services en faciliteiten die aansluiten op de manier waarop de doelgroep wil leven en wonen. In de plint komt ook ruim 2.000 m² beschikbaar voor retail en er is een inpandige fietsenstalling voorzien op maaiveldniveau. Daarnaast komen er ruim 210 parkeerplaatsen in de inpandige parkeergarage die wordt gedeeld met de bewoners van het naastgelegen woongebouw The Orchard II.
De financiering voor de bouw van The Orchard I wordt verstrekt door Rabobank aan Sterpassage Rijswijk en Greystar.

The Orchard II
MN Dutch Real Estate kocht namens PMT 75 appartementen en de retailplint in The Orchard II aan. Deze appartementen variëren van 50-100 m². Tevens werden 75 parkeerplaatsen gekocht, welke in The Orchard I zijn gelegen. In de plint is er ruimte voor ca. 600 m² horeca.
De resterende 27 appartementen in The Orchard II zullen in verkoop worden gebracht.

Bogaard stadscentrum
Beide gebouwen liggen in Bogaard stadscentrum, dat wordt ontwikkeld tot een levendig, groen en eigentijds binnenstedelijk gebied met aantrekkelijke openbare ruimte. Onderdeel hiervan is de transformatie van het gebied van uitsluitend winkelruimtes naar woon- werk- en winkelgebied. De bouw van The Orchard I en II omvat een toekomstbestendig retailprogramma, een aantrekkelijk horecaconcept met terrassen aan een nieuw te ontwikkelen horecaplein én een sterk woonprogramma. Het project draagt, naast de vergroening en herinrichting van de openbare ruimte, met ruim 500 appartementen bij aan het reduceren van het woningtekort in de regio Haaglanden. Een groot deel van de woningen is bestemd voor middenhuur.

Over Sterpassage Rijswijk
Sterpassage Rijswijk is een samenwerking tussen 3W real estate en AT Capital voor het project The Orchard. 3W is een creatieve ontwikkelaar die aangename plekken realiseert waar mensen graag wonen, werken, verblijven en elkaar ontmoeten. Met onze projecten willen wij een bijdrage leveren aan het creëren van duurzame gebieden die antwoord geven op maatschappelijke opgaven. AT Capital is een Singaporese family office met een Nederlandse investeringsportefeuille van binnenstedelijke ontwikkelingen, supermarkten en kantoorpanden. In alle wereldwijde vastgoed projecten wordt gestreefd naar een duurzame verbetering van woon- en werkomgeving met een lange termijn samenwerkingsvisie.

Over Greystar
Greystar is een toonaangevend, volledig geïntegreerd wereldwijd vastgoedbedrijf dat expertise biedt op het gebied van ontwikkelen, investeren, managen en exploiteren van hoogwaardige huurwoningen, logistiek vastgoed en life sciences. Met het hoofdkantoor in Charleston, South Carolina, beheert en exploiteert Greystar meer dan $275 miljard aan vastgoed in 238 markten vanuit kantoren in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika en de Asia-Pacific regio.
Greystar is de grootste exploitant van appartementen in de Verenigde Staten, beheert wereldwijd meer dan 803.000 units/bedden en heeft een sterk institutioneel beleggingsbeheerplatform met meer dan $74 miljard aan beheerd vermogen, waaronder bijna $32 miljard aan asset in ontwikkeling.

Over MN Dutch Real Estate
MN DRE investeert namens Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en het Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij (Bpf Koopvaardij) in woningen, winkels en kantoren. Als verantwoord belegger investeren we voor de lange termijn en vanuit een maatschappelijke doelstelling. Risicospreiding en het behalen van een stabiel langjarig rendement zijn daarbij het uitgangspunt. Met onze investeringen in Nederlands vastgoed dragen wij bij aan de pensioenvoorziening én aan de dagelijkse leefomgeving. MN DRE heeft meer dan 75 jaar ervaring met het beleggen in Nederlands vastgoed.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?