Hoe kunnen parkeergarages bijdragen aan de leefbaarheid van onze steden?

0

Er zijn verschillende grote trends zichtbaar in de Europese mobiliteitssector. We zien een overgang van voertuigen die rijden op fossiele brandstof naar elektrische voertuigen (EV‘s) en een toenemende druk op de stedelijke infrastructuur door de voortschrijdende verstedelijking en het groeiende aantal auto‘s. Deze trends leiden tot vragen zoals waar deze EV‘s moeten worden opgeladen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de toegankelijkheid van onze steden gewaarborgd blijft voor iedereen. De bereikbaarheid van de stad is immers een van de economische en sociale motoren van onze samenleving. Omdat parkeergarages in deze vraagstukken een belangrijke rol kunnen spelen, organiseerde Primevest Capital Partners, Europa‘s toonaangevende investment manager in parkeergarages, een ronde tafel bijeenkomst tijdens de Nederlandse vastgoedbeurs Provada.

Tijdens deze ronde tafel bijeenkomst deelde de parkeersector’s thought leadership, bij deze gelegenheid vertegenwoordigd door Fred Wilkes (Q-Park NL), Carlo Barten (APCOA NL) en Rutger Schuur (ParkBee), zijn visie op de rol van parkeergarages in relatie tot de transitie naar EV’s, hun potentiële gebruik als batterij van de stad, hun impact op de economie en inclusiviteit van onze steden, en hun rol in het verminderen van verkeersbewegingen in de stad door enerzijds een verdere digitalisering van de parkeersector en door anderzijds extra functies toe te voegen aan parkeergarages. Het hoofdthema “Hoe kunnen parkeergarages bijdragen aan de leefbaarheid van onze steden?” werd geïntroduceerd door moderators Bas Magielse en Tim Vreeken (Primevest Capital Partners).

Het volledige artikel is hier te bekijken.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?