Amvest investeert in 22 woon-zorgcomplexen Dagelijks Leven

0

Het Amvest Living & Care Fund heeft overeenstemming bereikt over de koop van 22 Dagelijks Leven woon-zorgcomplexen. De portefeuille bestaat uit een mix van reeds opgeleverde, in aanbouw en nog te realiseren locaties. De verkopers van de portefeuille zijn Dagelijks Leven Vastgoed B.V. en Oren Holding B.V., beiden dochterondernemingen van de internationale zorgaanbieder Orpea Group. De complexen worden in 2023, 2024 en het eerste half jaar van 2025 opgeleverd en liggen verspreid over Nederland. Dagelijks Leven Zorg B.V. is de huurder en zorgexploitant van de locaties. Na de toevoeging van de 22 Dagelijks Leven locaties bezit het Amvest Living & Care Fund in totaal 75 Dagelijks Leven woon-zorgcomplexen. Deze transactie levert ongeveer 480 nieuwe zorgwoningen op, oftewel een fijn thuis voor 480 bewoners.

Betaalbare en hoogwaardige woon-zorgcomplexen
Het Amvest Living & Care Fund heeft momenteel in totaal 85 zorgcomplexen in haar portefeuille, waarvan er 53 verhuurd worden aan Dagelijks Leven. Met deze transactie worden de komende jaren 22 zorgcomplexen van Dagelijks Leven aan de portefeuille toegevoegd. De eerste twee complexen, in Culemborg en Hardenberg, zijn op 2 augustus 2023 opgeleverd. De overige 20 locaties zijn in aanbouw of zijn nog te realiseren.


Dagelijks Leven is een Nederlandse zorgaanbieder voor ouderen met dementie in het betaalbare huursegment. Dit doet Dagelijks Leven in een kleinschalige setting met maximaal 22 bewoners per locatie. De toevoeging van de 22 Dagelijks Leven woon-zorgcomplexen sluit daarom naadloos aan bij de doelstelling van het Amvest Living & Care Fund om hoogwaardige zorg voor alle ouderen mogelijk te maken, ongeacht financiële draagkracht. Ook wordt voldaan aan de hoge duurzaamheidseisen van het Amvest Living & Care Fund. Alle complexen voldoen aan de BENG eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

Lange termijn investering
De aankoop van de 22 woon-zorglocaties draagt bij aan het oplossen van het nationale tekort aan geschikte zorgwoningen voor mensen met dementie.

Portfoliomanager Susan van de Koppel – Nagelmaeker zegt hierover: ‘Als Amvest hebben we al sinds de oprichting van Dagelijks Leven een langjarige en prettige samenwerking. Door deze samenwerking en de lange termijn horizon van het Amvest Living & Care Fund, hebben we ondanks de turbulente marktomstandigheden deze transactie mogelijk kunnen maken. We zijn er trots op dat we samen met Dagelijks Leven een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. We bieden hiermee aan ongeveer 480 mensen met dementie een fijn thuis.’

De transactie heeft een waarde van € 85 miljoen.

Amvest Living & Care Fund
Het Amvest Living & Care Fund investeert in zorgwoningen voor ouderen in Nederland. Samen met zorgondernemers ontwikkelt het fonds vernieuwende zorgconcepten. Een fijn thuis voor ouderen met een zorgindicatie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het fonds belegt in vier onderscheidende zorgconcepten: Dagelijks Leven, Het Gastenhuis, Zorggroep De Laren en Futura Zorg. Op dit moment heeft het Fonds 85 zorgcomplexen in exploitatie. Naast zorgcomplexen voor mensen met een zware zorgindicatie is in 2023 ook het Assisted Living-concept van Amvest gelanceerd onder de naam Seasons. Seasons is een woonvorm ‘tussen thuis en het verpleeghuis’ en biedt senioren de kans om samen te wonen met generatiegenoten, laagdrempelige ontmoetingen te hebben en in een veilige en groene omgeving te wonen. Momenteel zijn er 374 lichte zorgwoningen in aanbouw, onder meer in Huizen, Amsterdam en Soesterberg. Het fonds ontving in 2022 voor het derde jaar op rij de maximale vijf sterren in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) en werd bovendien uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld binnen de GRESB.

Over Amvest
Mensen een fijn thuis geven: dat is de missie van Amvest. Als investment manager én ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland wil Amvest bijdragen aan goed functionerende, gevarieerde wijken, waar mensen lang en met plezier wonen. Amvest Investment Management beheert zo’n 22.000 vrijesector- en sociale huurwoningen en zorgwoningen, ondergebracht in drie portefeuilles: het Amvest Residential Core Fund, het Amvest Living & Care Fund en Separate Accounts. De komende jaren realiseert Amvest Development rond de 23.000 nieuwe woningen, voornamelijk huurwoningen in het middensegment. Amvest is in 1997 opgericht. Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn en a.s.r.zijn de aandeelhouders van Amvest. www.amvest.nl

Over Dagelijks Leven
Dagelijks Leven biedt gespecialiseerde zorg op maat voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. In hoogwaardige, kleinschalige woonzorglocaties creëert Dagelijks Leven een veilige en vertrouwde omgeving voor haar bewoners. Een plek waar zij zoveel als mogelijk leven zoals zij dat gewend zijn en zelf willen. Waar ze gehoord en gezien worden, zich gekend voelen en hun eigen keuzes kunnen maken. Gewoon, als thuis. De zorg is betaalbaar voor iedereen, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft. Dagelijks Leven vindt dat deze manier van zorg, persoonlijk en gespecialiseerd, altijd beschikbaar moet zijn voor wie het nodig heeft.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?