Van der Kooy Vastgoed verkoopt twee nieuwbouw woningcomplexen in Zoetermeer

0

Van der Kooy Vastgoed heeft twee nieuwbouwcomplexen aan de Hugo de Grootlaan en de Aletta Jacobslaan, HeemAvenue, in Zoetermeer aan Stichting Pensioenfonds Metaal & Techniek (MN Services) verkocht. Klunder Architecten was verantwoordelijk voor de gehele uitwerking van het object gedurende het ontwerp- en uitvoeringsproces en benoemde de nieuwe wooncomplexen tot “De nieuwe blikvanger van Oosterheem”. De verkoop betreft in totaal 48 duurzame woonappartementen, allen met een voorlopig energielabel A+++. Op 2 appartementen na, behoren de appartementen tot het middeldure huursegment waarbij elk appartement een privéparkeerplaats heeft. De appartementen zijn gemiddeld 81 m² groot en hebben ieder een eigen warmte- en koelinstallatie. De complexen zullen in Q4 2024 worden opgeleverd.

De twee wooncomplexen bevinden zich in de wijk Oosterheem te Zoetermeer, op circa 10 minuten afstand met het openbaar vervoer, auto of fiets van het centrum van Zoetermeer. HeemAvenue ligt daarnaast op een paar minuten afstand van natuur- en recreatiegebied Bentwoud (met golfbaan) en de Zoetermeerseplas en is daardoor ideaal om de drukte te ontvluchten. In de wijk Oosterheem bevinden zich verscheidene horecagelegenheden, basisscholen, een gezondheidscentrum en talloze andere faciliteiten die de wijk geschikt maken als woonwijk. Waar voorheen Oosterheem voornamelijk een aantrekkelijke buurt was voor gezinnen, verandert de wijk vandaag de dag steeds meer naar een gemengde woonwijk welke tevens geschikt is voor young professionals, alleenstaanden en ouderen: de gewenste doelgroep voor deze wooncomplexen.

Bas Wilberts, Head of Residential & Hotel Investment bij Savills in Nederland, zegt: “Het realiseren van huurwoningen in het huidige investeringsklimaat, en het middensegment in het bijzonder, is een groeiend probleem. Bij de aanvang van de verkoop van het project, leek de transactie uitdagend te worden als gevolg van de tussentijdse verhoogde inflatie, hogere rentes, hogere bouwkosten, dalende huizenprijzen en uiteraard de regulering van de woningmarkt. Door een optimaal woonproduct te realiseren, konden alle betrokken partijen nader tot elkaar gebracht worden en een succesvolle transactie is gerealiseerd. Wij zijn dan ook verheugd dat wij Van der Kooy Vastgoed bij hebben kunnen staan bij de verkoop van deze nieuwbouwontwikkeling.”

Savills heeft verkoper Van der Kooy Vastgoed commercieel begeleid bij de verkoop van de twee woningcomplexen. Koper Stichting Pensioenfonds Metaal & Techniek (MN Services) werd juridisch geadviseerd door Lexence. Adriaan van Erk Groep zal zorgdragen voor de bouw van de woningcomplexen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?