P3 maakt eerste stap in de Britse markt met de acquisitie van twee warehouses van SEGRO

0

P3 Logistic Parks breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk met de acquisitie van twee warehouses van Segro met totale ruimte van 81.000 m². Het eerste object ligt in Crick en omvat ongeveer 36.000 m² verhuurbare ruimte. Het tweede object is gevestigd in Kettering en heeft een oppervlakte van meer dan 45.000 m².

Frank Pörschke, CEO van P3 Logistic Parks: “De acquisitie van deze twee logistieke warehouses in het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke mijlpaal voor P3. We breiden onze activiteiten uit naar een belangrijke markt met een robuuste logistieke sector. Het Verenigd Koninkrijk is altijd een belangrijk knooppunt geweest voor internationale handel. We zijn verheugd dat we met onze expertise en middelen kunnen bijdragen aan de veranderende behoeften van bedrijven die in deze regio actief zijn.”

De nieuw verworven logistieke objecten hebben een strategische ligging in het “Golden Triangle”-gebied en bieden snelle verbindingen met de grote transportnetwerken en belangrijke industriële centra in het Verenigd Koninkrijk. Alle units zijn vanaf 2010 ontwikkeld volgens Grade A institutionele specificatie inclusief BREEAM rating ‘Very Good’ en zijn volledig verhuurd aan drie huurders.

P3 werkt samen met Roebuck, een institutionele pan-Europese investeringsmanager die is gespecialiseerd in de Europese logistieke sector. Roebuck is een gevestigde partij met uitgebreide staat van dienst en ervaring op het gebied van huurdersbeheer en ondersteunt P3 bij het betreden van de Britse markt. Roebuck zal beide objecten beheren in de eerste fase van P3’s uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk.

Otis Spencer, CIO van P3 Logistic Parks: “P3’s toetreding tot de Britse markt sluit aan bij onze langetermijnvisie en strategische groeiplannen. We hebben deze objecten zorgvuldig uitgekozen in lijn met ons streven naar uitstekende kwaliteit van diensten, operationele efficiëntie en duurzaamheid voor onze klanten.”

David Proctor, Managing Director of Group Investment van SEGRO: “Deze acquisitie stelt ons in staat om een aantal relatief kleine belangen af te stoten, die bestemd waren voor verkoop op de korte tot middellange termijn. Hierdoor kunnen we kapitaal hergebruiken voor onze ontwikkelingsplannen. Het laat ook zien dat logistieke objecten van hoge kwaliteit nog steeds aantrekkelijk zijn om in te investeren na de aanzienlijke waarderingscorrectie van het afgelopen jaar.”

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

P3 werd geadviseerd door Colliers in deze transactie. DTRE en ACRE traden op namens SEGRO.

Ed Plumley, Director, EMEA Capital Markets, Colliers: “Deze acquisities zijn goed nieuws voor de markt. Het is een duidelijk bewijs dat investeerders geïnteresseerd blijven in ontwikkelingen op kernlocaties met zowel groeikansen op de lange termijn als ESG-prestaties. Colliers was verheugd om deze off-market mogelijkheid aan P3 aan te bieden en gericht advies te geven bij de uitbreiding naar een nieuw rechtsgebied.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?