MRP overhandigt sleutels van AMST aan Union Investment

0

MRP heeft de sleutels van het nieuwbouwproject AMST in Amsterdam overhandigd aan Union Investment. In 2020 heeft Union Investment AMST gekocht en het project maakt deel uit van de portefeuille van het open-end vastgoedfonds UniImmo:Deutschland. AMST is een duurzame, mixed-use ontwikkeling en maakt betaalbaar wonen mogelijk voor middeninkomens in de levendige metropool Amsterdam. De eerste bewoners van de middenhuur woningen hebben de sleutels van verhuurmakelaar en -beheerder Fris ontvangen en zijn druk bezig met het inhuizen op deze bijzondere woonplek. Het project is ondertussen voor verschillende awards onderscheiden: de “Mixed-use Development Award for the Netherlands” in 2020 en de “Middenhuur Award” in 2022. In AMST zijn 252 woningen gerealiseerd, verdeeld over 2 gebouwen waarvan 80% is bestemd voor middeldure huurwoningen. Een deel van de het middensegment is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 m².

AMST is ontwikkeld door MRP en gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling. AMST bestaat uit twee gebouwen met in totaal 21.849 m² verhuurbare ruimte, waarvan ongeveer 15.890 m² voor residentieel gebruik en ongeveer 5.960 m² voor commercieel gebruik. Er is een ondergrondse parkeergarage voor 114 auto’s en 966 fietsen. AMST is centraal gelegen op een toplocatie tegenover het Amstelstation van Amsterdam. De belangrijkste uitvalswegen en Amsterdam Airport Schiphol zijn gemakkelijk te bereiken. Restaurants en cafés, winkelvoorzieningen, scholen en vrijetijdsvoorzieningen zijn allemaal in de directe omgeving te vinden. Het ontwerp is VenhoevenCS architecture+urbanism en is gebaseerd op de principes van de Chinese Hakka cultuur, bekend om zijn ommuurde wooneenheden met houten binnengevels rondom een hof met gemeenschappelijke voorzieningen. Er is het comfort van modern en duurzaam wonen met het gemak van een levendige en stedelijke levensstijl. De binnenhoven zijn een oase van rust met veel groen en hout. Alle daken van de energiezuinige gebouwen worden gebruikt om regenwater op een innovatieve manier op te slaan, dat vervolgens wordt gebruikt in een grijswatersysteem.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?