RED Company koopt 53 woningen in de CoolTower in Rotterdam

0

De Rotterdamse ontwikkelaar RED Company koopt samen met partner Redwood Capital Investment 53 woningen en commerciële ruimte in de CoolTower in Rotterdam. Met de aankoop van deze woningen zet RED Company een nieuwe stap in de ontwikkeling van RISE aan het Hofplein en doet daarmee een grote investering in grootschalige, binnenstedelijke woningbouw. Partners in de aankoop en financiering van deze aankoop zijn Redwood Capital Investment en BerlinHyp.

Gijs Halm (Business Development, RED Company): “RED Company blijft investeren in de woningmarkt, direct door de aankoop van 53 appartementen en indirect door het verder brengen van het project RISE, waarmee we 1.450 woningen toevoegen aan het Hofplein. We blijven onverminderd enthousiast over de vooruitzichten van de markt voor huurwoningen en leveren onze bijdrage door het toevoegen van nieuw hoogwaardig product aan de Nederlandse markt.”

Aan het Hofplein, op de hoek van de Coolsingel en Pompenburg wordt RISE gerealiseerd. Het iconische project bestaat uit drie woontorens, kantoren, hotel en commerciële en maatschappelijke functies. Het mixed-use project omvat 190.000 m² BVO.

Met de ontwikkeling van RISE voegen we ca. 1.450 woningen toe op een centrale, binnenstedelijke locatie, waarvan 50% in het sociale en middeldure segment. Gedurende de sloop van huurflat Pompenburg en de bouw van RISE wordt een deel van de huidige bewoners van Pompenburg gehuisvest in de aangekochte appartementen in de CoolTower. Daardoor drukt de verhuizing niet op de bestaande sociale woningvoorraad in Rotterdam.

De woningen in de CoolTower zijn aangekocht van een particuliere belegger. Het juridisch advies voor RED Company en Redwood Capital Investment werd verzorgd door Allen & Overy. Eversheds Sutherland adviseerde de verkopende partij. DLA Piper verzorgde het juridisch advies voor BerlinHyp.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?