Savills adviseert Macquarie Asset Management bij de aankoop van distributiecentrum op Rotterdam Logistics Park

0

Vastgoedadviseur Savills heeft geadviseerd bij de recente aankoop van een distributiecentrum gelegen op Rotterdam Logistics Park (RLP) in Hellevoetsluis van Delta Development en ELREP Asset Management LLP. De aankoop maakte onderdeel uit van de overname van twee hoogwaardige logistieke faciliteiten in Nederland door Macquarie Asset Management, namens het Macquarie European Logistics Real Estate Fund, dat deel uitmaakt van Macquarie Asset Management’s duurzame investering in de logistieke vastgoedsector.

Strategisch gelegen nabij de haven van Rotterdam, wordt verwacht dat de RLP-faciliteit in het vierde kwartaal van 2023 wordt voltooid en 47.000 m² aan flexibele vloerruimte zal bieden. Met uitstekende intermodale verbindingen is het gemakkelijk toegankelijk voor nationale en internationale distributie via uitgebreide zeeverbindingen en wegennetwerken.

Niek Poppelaars, co-head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, zei het volgende over de transactie: “We zijn verheugd dat we Macquarie Asset Management hebben kunnen adviseren bij de off-market aankoop van deze hoogwaardige logistieke faciliteiten in Nederland. De strategische locatie en hoogwaardige specificaties van dit gebouw maakt het een aantrekkelijke investering in de bloeiende Europese logistieke markt.”

De Grade A-panden die zijn aangekocht door Macquarie Asset Management zullen voldoen aan hoge technische normen en zullen streven naar BREEAM “Zeer Goed” certificeringen bij oplevering.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?