Marathon Asset Management verkoopt kantoorgebouw Azura in Hoofddorp

0

Bryant Park Netherlands Acquisition III B.V. (een fonds gelieerd aan de in New York gevestigde wereldwijde vermogensbeheerder Marathon Asset Management L.P. – “Marathon”) heeft het kantoorgebouw Azura aan de Saturnusstraat in Hoofddorp verkocht aan de Gemeente Haarlemmermeer. Het Azura-gebouw omvat meer dan 5.000 m2 met een bijgaand paviljoen van meer dan 700 m2.

Na de vestiging van dit kantoorgebouw in 1991 aan de Saturnusstraat in Hoofddorp, is het gebouw recent gerenoveerd en omgetoverd tot een modern zakencentrum. Het Azura-gebouw is zeer goed bereikbaar door de ligging bij snelwegen A4, A44 en A9 en treinstation Hoofddorp op loopafstand. Het gebouw biedt uitstekende faciliteiten aan voor de dagelijkse activiteiten van bedrijven, zoals werkplekken, vergaderruimtes, en kantoorruimtes.

Erik Dijkema, Partner bij Unifore, die vanaf het begin optrad als asset manager voor Marathon: “Unifore is erg blij met deze verkoop aan de Gemeente Haarlemmermeer, Azura was vanaf het begin een asset management traject volgens het boekje. Volledig leeg bij aankoop (december 2016) een maand later volledig verhuurd en na een intensieve renovatie, naar een ontwerp van V8 Architects, uiteindelijk in 2018 overgedragen aan de huurders!”

Corné Valk, Associate bij Savills: “Na een tweejarig traject zijn wij verheugd dat wij Marathon hebben kunnen bijstaan tijdens dit complexe verkooptraject. De nauwe samenwerking met onze Property Management afdeling, die sinds de aankoop door Marathon verantwoordelijk was voor het beheer van het Azura-gebouw, zal ervoor zorgen dat de huidige huurders van dit kantoorgebouw, gedurende de overdracht naar de gemeente Haarlemmermeer, geen hinder zullen ervaren en operaties moeiteloos kunnen voortzetten.”

Savills adviseerde Marathon in het verkoopproces en het beheer van het kantoorgebouw. Unifore vervulde de rol van asset manager. Loyens & Loeff stond Marathon juridisch bij. De gemeente Haarlemmermeer werd bijgestaan door Cushman & Wakefield en werd op juridisch gebied geadviseerd door Pot Jonker.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?