Rutger Kaeding head of corporate finance van Heimstaden

0

Heimstaden stelt de Nederlander Rutger Kaeding aan als head of corporate finance. Per 1 juli zal hij internationaal team van 21 collega’s aansturen in de verschillende landen waarin de van oorsprong Scandinavische woningverhuurder actief is.

Kaeding heeft meer dan twintig jaar ervaring en maakt de overstap van DIC Asset AG, waar hij actief is als head of corporate finance and treasury. In die rol is hij verantwoordelijk voor schuldfinanciering en kapitaalmarkten, liquiditeitsplanning en treasuryactiviteiten voor een commerciële vastgoedportefeuille ter waarde van 14 miljard euro.

Op na grootste woninginvesteerder van Europa
Heimstaden is de op een na grootste woninginvesteerder in Europa met een aanbod van meer dan 160.000 woningen in tien landen, met een waarde van 342 miljard Zweedse kroon. Vorig jaar heeft Heimstaden Bostad 25 miljard Zweedse kroon aan bankfinanciering veiliggesteld en nog eens 12 miljard kroon in het eerste kwartaal van 2023.

Samen met managing director of corporate finance Adam Lindh zal Kaeding zijn team verder blijven ontwikkelen. Hij zal rapporteren aan chief investment officer Christian Fladeland. Kaedings standplaats wordt Kopenhagen.

Groene financiering
“Heimstaden heeft een gediversifieerde residentiële portefeuille in stabiele Europese economieën, sterke kasstroom en een solide financieringsstructuur met bank- en obligatiefinanciering,” zegt Fladeland. “Met Rutgers uitgebreide ervaring op het gebied van kapitaalmarkten en financiën, zijn staat van dienst in het opbouwen en beheren van een schaalbare treasury-afdeling en zijn leiderschapskwaliteiten, past hij perfect bij ons. Ik ben dan ook blij dat hij ons team komt versterken.”

“Ik kijk ernaar uit om me aan te sluiten bij het getalenteerde team van Heimstaden,” zegt Kaeding. “Residentieel vastgoed is een veerkrachtige activaklasse en Heimstaden is een aantrekkelijke partner voor banken en obligatiehouders. De sterke financiële cijfers en liquiditeitspositie van het bedrijf weerspiegelen een solide bedrijfsmodel. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het intensiveren van de groene financiering van het bedrijf en de positie van Heimstaden als de beste investeringsmogelijkheid in de sector te verstevigen.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?