Nieuwe laboratoria voor start-ups en scale-ups op Utrecht Science Park: Bouw van Plus Ultra Utrecht officieel gestart

0

Utrecht Science Park krijgt er nog een innovatief multi-tenant gebouw bij. Kadans Science Partner en Stichting Utrecht Science Park hebben officieel het startsein gegeven voor de bouw van Plus Ultra Utrecht.

Hiermee is Kadans gestart met de ontwikkeling van inmiddels hun derde gebouw op het Utrecht Science Park. Plus Ultra Utrecht komt vlak bij het Genmab R&D Center en het onlangs opgeleverde Accelerator Utrecht, tevens van Kadans.

Inspirerende omgeving voor start-ups en scale-ups
Plus Ultra Utrecht wordt een toekomstbestendig en energieneutraal gebouw dat zo’n 23.000 m2 laboratorium- en kantoorruimte zal bieden. Gericht op innovatieve start-ups en scale-ups, actief in de Life Sciences & Health, worden faciliteiten op maat gemaakt en kunnen ruimten volledig naar wens worden ingedeeld. Een groot atrium biedt ruimte voor ontmoeten, flexwerken, evenementen en lunchen. Voor start-ups is er de mogelijkheid gebruik te maken van een shared lab. Zo wordt het gebouw een ontmoetingsplaats voor innovatieve ondernemers en brengt het organisaties bij elkaar.

Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder bij Stichting Utrecht Science Park: “Het is een prachtige ontwikkeling dat Plus Ultra Utrecht op het Utrecht Science Park door Kadans wordt gerealiseerd. Het voorziet in de acute behoefte om sterk groeiende R&D bedrijven op het Utrecht Science Park extra ruimte te bieden en biedt ook de mogelijkheid om voor het ecosysteem interessante nieuwe partners te verwelkomen. Ook de shared labs zijn een lang gekoesterde wens.”

Johan van Gerven, Head of Development bij Kadans Science Partner: “We zijn verheugd dat we met de ontwikkeling van Plus Ultra Utrecht opnieuw een bijdrage mogen leveren aan het levendige ecosysteem van het Utrecht Science Park. Daarnaast maakt Plus Ultra Utrecht ook deel uit van het internationale netwerk van Kadans, waarmee we innovatieve organisaties op al 27 science parken in Europa met elkaar verbinden. Zo geven we innovatieve organisaties de mogelijkheid om door te groeien en onderzoek en ontwikkelingen te versnellen.”

Utrecht Science Park
Utrecht Science Park is een innovatieve science community voor de versnelde ontwikkeling van een gezonde, duurzame samenleving. Op loopafstand van elkaar werken hier meer dan 30.000 wetenschappers en medewerkers van gerenommeerde medische centra, kennisinstellingen en R&D bedrijven intensief samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidzorg, life sciences en duurzaamheid. Daarbij wordt ook de verbinding gelegd met de meer dan 55.000 studenten die hier studeren.

Als grootste science park van Nederland is het Utrecht Science Park een inspirerende hotspot met optimale omgeving, omstandigheden en ondersteuning voor onderlinge ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?