Schroders Capital’s real estate debt team verstrekt Europese lening

0

Schroders Capital kondigt vandaag aan dat zijn real estate debt team een lening van 17,2 miljoen euro met een looptijd van vijf jaar heeft verstrekt aan Angelo Gordon, een toonaangevende alternatieve investment manager met meer dan 53 miljard dollar aan activa onder beheer in vastgoed- en kredietstrategieën.

De lening is onderdeel van een herfinanciering van twee industriële activa in Nederland, in Tegelen en Bergen bij de Nederlands-Duitse grens.

Schroders Capital heeft in 2022 nog eens £100 miljoen gestoken in vier Britse transacties.

De Europese en Britse Senior Loan fondsen streven naar een bruto rendement van 6-8% uit senior gedekte vastgoedleningen. Het real estate debt team richt zich op het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille van leningen die een aantrekkelijk voor risico gecorrigeerd rendement moet opleveren in combinatie met de neerwaartse bescherming die gedekte leningen tegen commercieel vastgoed bieden.

De strategieën zijn bedoeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van beleggers naar alternatieven voor onderhandse leningen die gericht zijn op een beter en gedifferentieerd rendement.

Het team wordt geleid door Natalie Howard, Schroders Capital’s Head of Real Estate Debt.

Daniel Younis, Head of Real Estate Debt Germany and European Originator, Schroders Capital, licht toe:
“Wij zijn zeer verheugd dat wij deze transactie voor de netto leasestrategieën van Angelo Gordon hebben gefinancierd. De combinatie van de kwaliteit en de locatie van de activa, de kracht van de huurders en de expertise van Angelo Gordon op het gebied van sale and lease backs maakt dit een ideale fit voor onze kredietstrategie.”

Gordon Whiting, hoofd van Angelo Gordon Net Lease, merkt op:
“Het was geweldig om met Schroders Capital samen te werken aan deze sale and lease back-transactie op lange termijn. De recente marktontwrichting creëert een aantrekkelijke omgeving voor Angelo Gordon Net Lease om samen te werken met toonaangevende bedrijven op belangrijke Europese markten die waarde willen vrijmaken door sale en lease back-financiering van kritieke activa.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?