Covestro opent hoofdkantoor voor Nederland in Geleen

0

• Hiermee vestigt Covestro zich nu officieel in Nederland
• Productie, R&D en groei-activiteiten verspreid over heel het land
• Covestro Nederland richt zich vooral op innovatieve coatings & kleefstoffen
• Brightlands Geleen is ideale plek om verder te bouwen aan innovatie en duurzaamheid

Vandaag opent Covestro in Geleen officieel het nieuwe hoofdkantoor voor Nederland. Nadat Covestro op 1 april 2021 de tak van de harsen en functionele materialen van DSM overnam, symboliseert dit moment de officiële vestiging van Covestro in Nederland en het begin van een nieuw verhaal. Want door deze overname heeft Covestro nu ook een belangrijke voetafdruk in Nederland: met ongeveer 800 medewerkers in 6 vestigingen en een belang in 2 joint-ventures.

Productie, R&D en groei-activiteiten verspreid over heel Nederland
Met belangrijke R&D-vestigingen in Zwolle, Waalwijk en Geleen, met eigen productiesites in Waalwijk en Hoek van Holland, met verkooporganisaties die werken vanuit Waalwijk, Amsterdam & Nieuwegein en met joint-ventures met enerzijds LyondellBasell op de Maasvlakte en anderzijds Amulix in Zwolle, is Covestro nu in heel Nederland aanwezig.

Covestro koos er bewust voor zijn hoofdkantoor te vestigen in Geleen. “De Brightlands Campus is een geweldige locatie, waar business innovatie ontmoet en waar talent & kennis in een uniek ecosysteem samenkomen. Dé ideale plek dus om verder te groeien met onze innovatieve en duurzame materialen,” aldus Jacqueline Kusan-Bindels, site manager voor Covestro in Geleen.

Innovatie ten top
Covestro ontwikkelt al jarenlang technologieën en polymeren die de wereld voorbereiden op de kansen en uitdagingen van de toekomst. Het bedrijf heeft dan ook een solide reputatie opgebouwd op het gebied van leiderschap en innovatie in de wereld van hoogtechnologische materialen. Covestro is tegelijk een voortrekker op het vlak van duurzaamheid en circulaire economie.

“In Nederland passen we perfect in dit duurzaamheidsplaatje. Nederland is ook een erg belangrijk land voor Covestro. Door ons verleden dragen we hier voornamelijk bij tot toepassingen voor coatings en kleefstoffen. Denk daarbij aan bindmiddelen voor verven & inkten, aan poedercoatings en barrièrecoatings voor verpakkingsmaterialen. Met onze duurzame, plantaardige Decovery®-portfolio stimuleren we het uitfaseren van solventen in verven. Ook onze UV-harsen voor onder meer vloerbedekking en drukwerk zijn door hun energie-efficiëntie en solventvrije samenstelling een toonaangevende technologie in de coatingmarkt”, legt Aukje Doornbos, Managing Director voor Nederland uit.

Maar er is meer. Covestro is in Nederland met zijn coatingtechnologie voor glasvezelkabels één van ’s werelds toonaangevende leveranciers op de glasvezelmarkt. En Nederland huisvest ook drie belangrijke, op innovatie gerichte groei-activiteiten. Zo produceert Covestro in de joint venture Amulix bioafbreekbare coatings voor zaden. In Geleen verhoogt de productie van anti-reflecterende coatings het rendement van zonnepanelen met meer dan 3% en tot slot is er ook nog Niaga®.

Met het oog op de circulaire economie ontwerpt Niaga® samen met haar partners producten voor hergebruik. Een speciale ‘click-unclick’ kleefstof maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten van producten zoals matrassen, tapijt en meubel-panelen na gebruik terug te scheiden voor recyclen. En door het Niaga®-label te scannen, zie je precies waaruit een product is gemaakt en hoe je het retour kunt sturen na gebruik.

Circulaire kantooromgeving en regio met circulaire ambities
Het nieuwe kantoor in Geleen werd trouwens ook uitgerust met Niaga®-gelabelde producten. Op de vloer ligt een mono-materiaal tapijt, dat volledig recyclebaar is en het kantoor is bovendien voorzien van bureaus waarvan de gelamineerde bureaubladen bij schade makkelijk kunnen vervangen worden. Tot slot kregen de muren een mooi kleurtje dankzij een biogebaseerde muurverf met luchtzuiverende werking, op basis van Covestro Decovery®-bindmiddel.

Yvonne Salvino-Meijer, Wethouder van onder meer Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt van de gemeente Sittard-Geleen, was aanwezig op het openingsevent. Zij voegt toe: “Dat Covestro heeft beslist om zijn hoofdkantoor hier te vestigen, is een mooie ontwikkeling voor onze gemeente Sittard-Geleen en de regio. Niet alleen voor de werkgelegenheid, maar ook voor de omgeving. We zijn op weg naar een regio die voorop loopt op het gebied van circulariteit en bedrijven als Covestro helpen daar in grote mate aan mee.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?