Colliers Trendmagazine 2023: het jaar van het Team

0

In 2023 staat het team centraal. Werkgevers leren omgaan met teams die hybride en remote werken. Welke rol speelt de fysieke ontmoetingsplek daarbij? En welke impact heeft dit op mensen, milieu en maatschappij? Dit jaar gaat het om de S van Social: sociale duurzaamheid en mentale aanwezigheid van medewerkers. In het ‘Trendmagazine 2023’ laat vastgoedadviseur Colliers zien welke drie trends het nieuwe werken tot een succes gaan maken.

Sociale component van vastgoed
Met de ESG-criteria ‘Environmental’, ‘Social’ en ‘Governance’ kan de duurzame impact van een vastgoedinvestering in kaart gebracht worden. Voor de E en G zijn in 2022 met wet- en regelgeving duidelijke meetinstrumenten geïntroduceerd. Het meten van de S van Social is lastig. Om aan te sluiten bij de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties is een andere kijk op de sociale impact van investeringen en vastgoed nodig. Met vijf tips voor sociale duurzaamheid kan het vastgoedbedrijf een positieve bijdrage leveren aan zijn medewerkers en de maatschappij.

Wervende werkplek
Ook in 2023 blijft de arbeidsmarkt krap. Werkgevers zijn op zoek naar nieuw talent en manieren om de huidige werknemers te behouden. Dit gaat over geld, de werkbalans en een aantrekkelijke kantooromgeving. Hoe kan een bedrijf bestaande en nieuwe medewerkers ‘verleiden’ en weer verbinden met elkaar en het bedrijf? In het Trendmagazine staan acht tips.

Remote revolutie
Na de Covid-19 pandemie keren werknemers slechts beperkt terug naar kantoor. De beoogde hybridebalans, met drie dagen op kantoor en twee dagen thuiswerken, pakt anders uit. Medewerkers zijn veel minder op kantoor en hybride werken blijkt in de praktijk vooral remote werken. Dit vraagt om andere managementsturing, nieuwe teamafspraken en een hernieuwde inrichting van het kantoor.

Collectieve teamreis
Bij de drie trends ‘sociale component van vastgoed’, de ‘wervende werkplek’ en de ‘remote revolutie’, staat de collectieve teamreis centraal. Hierbij gaat het niet om individuele werkprocessen, maar om het gezamenlijke resultaat en de impact daarvan op mensen, milieu en maatschappij. Het Trendmagazine van Colliers biedt handvatten voor een succesvolle teamreis.

Download het rapport.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?