Tweede toren Pegasus in Den Haag bereikt hoogste punt

0

Vrijdag 24 februari kreeg het project Pegasus ‘vleugels’ met het bereiken van het hoogste punt van de tweede toren. Het complex ‘Pegasus’ vormt met twee woontorens een mooie aanvulling voor de nieuwe wijk Binckhorst in Den Haag. Staedion realiseert samen met Stebru en NU Projectontwikkeling 300 betaalbare en energiezuinige woningen in dit wooncomplex.

Goed wonen door toevoeging 300 betaalbare en energiezuinige woningen
Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De Haagse wijk Binckhorst is volop in ontwikkeling en verandert steeds meer in een moderne, innovatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. Staedion vindt het belangrijk dat er voldoende aanbod van betaalbare en energiezuinige woningen is. Juist ook in nieuwe wijken. Door het toevoegen van 300 woningen dragen we volop bij aan dat verschillende doelgroepen zoals jonge professionals, starters op de woningmarkt en jongeren tot 23 jaar een fijn en betaalbaar thuis kunnen vinden. Daarnaast hebben wij volop geïnvesteerd in dit complex zodat deze woningen duurzaam en energiezuinig zijn. Dit betekent dat alle woningen goed geïsoleerd en gasloos zijn. Ook stimuleren wij het fietsgebruik door 900 fietsparkeerplaatsen in de kelder van het wooncomplex. Kortom, met Pegasus kunnen mensen met een bescheiden inkomen ook goed en prettig wonen.”

Albert-Jan Moerman, directeur Bouw Stebru: “We zijn trots op de goede samenwerking met Staedion, NU Projectontwikkeling en onze bouwpartners op de bouwplaats, waardoor we eerder dan gepland het hoogste punt hebben bereikt. De bouw verloopt voorspoedig en we kijken uit naar het moment dat de eerste huurders hier hun intrek kunnen nemen.”

Modern complex met veel groen
In Pegasus komen 152 driekamerappartementen, 134 tweekamerappartementen en 14 studio’s met verschillende huurprijzen. De appartementen zijn bedoeld voor een mix van doelgroepen. Op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw is ruimte voor bedrijven. Ook komt er in het gebouw een parkeergarage met 80 parkeerplaatsen voor de woningen naast de 900 fietsparkeerplaatsen. Pegasus past bij een moderne, nieuwe en innovatieve stadswijk en is duurzaam en energiezuinig. Het complex krijgt HR++-glas, zonnepanelen en vloerverwarming. Ook is er veel ruimte voor groen: op de tweede verdieping komt een gemeenschappelijke daktuin voor bewoners en het complex krijgt groene daken.

Oplevering Pegasus
De verwachting is dat in juni van dit jaar de eerste toren al opgeleverd wordt. De eerste 100 woningen komen dan beschikbaar. De verwachting is dat in het najaar van 2023 de tweede toren opgeleverd wordt.

Over Staedion
Met ons maatschappelijk hart dragen wij bij aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door het bieden van een veilig en betaalbaar thuis. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners werken wij aan een prettige woonomgeving. Wij gaan voortvarend door met het renoveren en verduurzamen van onze woningen en maken ons sterk voor het bouwen van maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?