Hoogste punt ibis Styles Rotterdam Ahoy van Foruminvest

0

Het nieuwe hotel in aanbouw, direct naast Rotterdam Ahoy, bereikte op 16 februari jl. het hoogste punt.

Ontwikkelaar Foruminvest vierde deze mijlpaal samen met vertegenwoordigers van Accor, HR Group, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, aannemer BOBgroep en vele andere betrokken partijen. Met het plaatsen van een plaquette op zo’n 40 meter hoogte door wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers werd het hoogste punt van het hotelgebouw met 250 kamers officieel gemarkeerd.

Het hotel krijgt het ibis Styles label (Accor) en is langjarig verhuurd aan het Duitse HR Group. De oplevering is voorzien direct na de zomervakantie van dit jaar. Aannemer BOBgroep realiseert het gebouw in opdracht van Foruminvest inclusief de volledige afbouw en inrichting.

Aerjen Koeneman, directeur Foruminvest: “Foruminvest ontwikkelt verschillende hotels in binnen- en buitenland. Het realiseren van dit omvangrijke nieuwbouwhotel met een internationaal label en in samenwerking met deze professionele partijen past typisch binnen onze focus. De grote vraag naar hotelkamers bij Rotterdam Ahoy in combinatie met de goede bereikbaarheid van de locatie geven dit hotel een uitstekende basis voor een succesvolle exploitatie.”

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: “Rotterdam Ahoy heeft al jarenlang de wens om een hotel naast haar evenementenlocatie te krijgen. Nu het recent geopende Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage op volle toeren draaien en vele extra bezoekers aantrekken, is de vraag naar dit hotel alleen maar groter geworden. We zijn dus heel blij dat de realisatie ervan met alle betrokken partijen zo voorspoedig is verlopen en dat het hotel dit najaar in gebruik zal worden genomen.”

Chantal Zeegers, wethouder Gemeente Rotterdam: “De komst van het hotel naast Rotterdam Ahoy is een mooie toevoeging aan Hart van Zuid. Het gebied rond Zuidplein groeit uit tot een volwaardig centrumgebied, voor de 210.000 bewoners van Zuid tot aan bezoekers wereldwijd. Het hotel nodigt uit om langer in dit nieuwe centrum te blijven en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Het hotel wordt gebouwd met oog op de toekomst door hoge isolatiewaarden, een dak vol zonnepanelen en verwarming middels restwarmte van de Rotterdamse industrie.”

FORUMINVEST
Foruminvest is een gespecialiseerd team van vastgoedprofessionals met bijna 40 jaar internationale ervaring. We zijn trots op ons Europese trackrecord dat bestaat uit een groot aantal prijswinnende projecten; van hotels en duurzame woongebouwen tot complexe architectonische (winkel)centrumontwikkelingen.

We leveren slimme, waardevolle inzichten en realistische oplossingen. Ons succes komt voort uit ons vermogen om onze partners door complexe ontwikkeltrajecten te helpen, waarbij wij de juiste expertise leveren en toekomstwaarde creëren. Onze projecten zijn innovatief en vallen op door hun (architectonische) kwaliteit en gebruikswaarde waardoor ze een robuuste toekomst tegemoet gaan. Als bewijs van vertrouwen blijven we in veel van onze projecten actief als belegger voor de lange termijn.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?