Woonzorg Nederland en Dutch Charge tekenen overeenkomst voor plaatsing laadpalen

0

Op 7 februari zette Woonzorg Nederland en Dutch Charge hun handtekening onder een vijfjarige overeenkomst. Op het hoofdkantoor van Woonzorg Nederland in Amstelveen werd dit heugelijk moment gevierd met betrokkenen. Gezamenlijk werd het glas geheven op deze mijlpaal.

Laadpalen
Dutch Charge, gespecialiseerd op het gebied van laadinfrastructuur en laadstations voor elektrische auto’s, spreekt met deze overeenkomst af om bij geschikte complexen van de seniorenhuisvester laadpalen te plaatsen. Het onderhoud van de laadstations wordt door Dutch Charge gedaan.

Bas Kalshoven, manager Onderhoud & Verduurzaming bij Woonzorg Nederland legt uit waarom dit een waardevolle samenwerking is: “Bij Woonzorg Nederland zijn we al een aantal jaar bezig met verduurzaming binnen onze complexen en in de bedrijfsvoering. Dit soort samenwerkingen zijn extra belangrijk, zodat we huurders kunnen faciliteren met het maken van duurzame keuzes.”

Opkomst elektrische auto’s
“Woonzorg Nederland beschikt bij de zelfstandige woningen over veel parkeerplekken”, vertelt Programma Manager Duurzaamheid Woonzorg Nederland Wim Bakker. “Het is mooi dat we nu met Dutch Charge deze stelselmatig van oplaadplekken kunnen gaan voorzien, ook gezien het feit dat het aantal elektrische auto’s in Nederland enorm is toegenomen. Onze bewoners en hun familie die daar behoefte aan hebben kunnen nu dichtbij huis opladen”.

“Wij zijn trots op de samenwerking met één van Nederlands grotere woningcorporaties”, aldus Sander Groenen mede-eigenaar en oprichter van Dutch Charge. “Het laat zien dat beide partijen toegewijd zijn aan het verbeteren van de directe leefomgeving door middel van duurzaamheid. De investeringskosten van laadinfrastructuur en de laadpalen wordt gedragen door Dutch Charge. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden voor Woonzorg Nederland. De gebruiker van de laadpaal betaalt alleen de marktconforme laadprijs aan de laadpaal.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?