GLP Capital Partners nieuwe wereldwijde vermogensbeheerder met focus op investeringen nieuwe economie

0

GLP Capital Partners (“GCP”) heeft vandaag wereldwijd ongeveer 125 miljard dollar aan vermogen in beheer

GLP Capital Partners Limited (“GCP”) kondigde vandaag zijn nieuwe structuur aan als een speciale wereldwijde beheerder van alternatieve activa die voornamelijk belegt via real asset- en private equity-strategieën. GCP investeert in overtuigende en snelgroeiende sectoren van de nieuwe economie, zoals logistiek, datacenters, hernieuwbare energie en aanverwante technologieën.

GCP werd opgericht toen GLP Pte Ltd (“GLP”) reorganiseerde en zijn wereldwijde fondsbeheeractiviteiten overdroeg aan GCP. Tegelijkertijd werd GCP ook gecombineerd met GLP Capital Partners LP (“GLPCP”), een in de VS gevestigde investeringsadviseur. Deze transacties resulteerden in de vorming van GCP als een afzonderlijke entiteit en een pure play global alternative asset manager.

GCP werd in 2011 oorspronkelijk opgericht als GLP’s fondsbeheerbedrijf en heeft een decenniumlange geschiedenis van uitstekende prestaties, groei en diversificatie van producten en regio’s. Het bedrijf heeft het totale beheerd vermogen sinds 2011 verhoogd met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 26% tot ongeveer $126 miljard vandaag, voor zowel reële activa als private equity. Het is daarmee de grootste in Azië gevestigde beheerder van vastgoedfondsen en de op drie na grootste wereldwijd.

Naast het investeren en beheren van kapitaal van derden, is GCP de exclusieve investment manager en asset manager van GLP en zijn balans op permanente en discretionaire basis. GLP blijft gedifferentieerd vastgoedbeheer en andere diensten leveren aan GCP en zijn fondsen via een langlopende dienstverleningsovereenkomst. Dit geeft GCP eigen beheer over de balans van GLP, evenals over het geïntegreerde besturingsplatform van GLP. Ondanks dat het nu afzonderlijke juridische entiteiten zijn, hebben GCP en GLP een lange gezamenlijke geschiedenis en cultuur en blijven ze hun gecombineerde capaciteiten benutten om een krachtig ecosysteem en waardepropositie te creëren ten behoeve van hun investeerders, klanten en elkaar.

Ming Z. Mei, Co-Founder en Chief Executive Officer van GLP, heeft de rol van Executive Chairman van GCP op zich genomen. Hij zal ook zijn rol als CEO van GLP voortzetten. Alan Yang, die voor het laatst werkzaam was als Chief Executive Officer van de Amerikaanse investeringsadviseur GLPCP en voorheen als Chief Investment Officer van GLP, heeft de rol van Chief Executive Officer van GCP op zich genomen. Daarnaast heeft GCP een zeer ervaren uitvoerend managementteam en een hoogwaardige raad van bestuur opgericht, waarvan de meerderheid onafhankelijk is.

“We zijn verheugd dat we de krachtige en complementaire sterke punten van GLP als bedrijfsbouwer, ontwikkelaar, eigenaar en exploitant kunnen combineren met de expertise van GCP op het gebied van investeringen en vermogensbeheer in een gedifferentieerde aanpak die uniek is in de sector van alternatief vermogensbeheer”, aldus Alan Yang. “Onze nieuwe structuur stelt ons in staat om GCP te laten groeien tot één van de enige echt wereldwijde alternatieve vermogensbeheerders met zowel een toonaangevende aanwezigheid in Azië als aantoonbare schaalgrootte en succes in de VS, Brazilië en Europa.”

“Sinds de oprichting van GLP in 2009 zijn we nooit gestopt met het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is,” voegde Ming Mei toe. “Onder deze nieuwe structuur, waarbij GCP en GLP zij aan zij werken, is GLP strategisch gepositioneerd om door te gaan met het identificeren, opbouwen en opschalen van bedrijven in sectoren die volgens ons de wereldeconomie transformeren.”


Op 31 december 2022 beheert GCP 46 fondsen die investeren in belangrijke wereldeconomieën en heeft het ongeveer 550 werknemers, waaronder meer dan 200 beleggingsdeskundigen die werkzaam zijn vanuit 31 locaties in negen landen over de hele wereld.

Meer informatie over de waarde propositie, visie, cultuur en het nieuwe merkplatform van GCP is te vinden op www.gcp.com.

Over GLP Capital Partners
GLP Capital Partners is een toonaangevende wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder die zich richt op thematisch beleggen in reële activa en private equity. Met een totaal beheerd vermogen van ongeveer $ 126 miljard in 46 fondsen per 31 december 2022, heeft GLP Capital Partners een sterke geschiedenis van leiderschap in snelgroeiende Aziatische markten en een staat van dienst van succes op grote schaal in de VS, Brazilië en Europa. GLP Capital Partners is de exclusieve investerings- en vermogensbeheerder van GLP. Ga voor meer informatie over GLP Capital Partners naar www.gcp.com.

Over GLP
GLP is een toonaangevende wereldwijde bouwer, eigenaar, ontwikkelaar en exploitant van logistiek vastgoed, datacenters, hernieuwbare energie en aanverwante technologieën. De diepgaande expertise en operationele inzichten van GLP stellen het in staat om hoogwaardige bedrijven op te bouwen en op te schalen en waarde te creëren voor zijn klanten. GLP bezit en exploiteert activa en bedrijven in 17 landen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. GLP Capital Partners, een wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder met ongeveer $ 126 miljard aan beheerd vermogen op 31 december 2022, is de exclusieve investerings- en vermogensbeheerder van GLP. Ga voor meer informatie over GLP naar www.glp.com/global.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?