Wernink en Dura eigenaar van 2 hotel labels en 3 geschakelde rijksmonumenten

0

Per september 2022 zijn Willem Wernink (La Maison Rose Investments BV) en Bart Dura (IMP BV) trots eigenaar van de hotel labels KingKool & The Monument. Het duo gelooft in de combinatie van creativiteit en betaalbare accommodatie op deze unieke plek in Den Haag en is voornemens het concept achter de labels verder te professionaliseren.

De 3 Rijksmonumenten waarin de labels gehuisvest zijn – gelegen aan de Prinsegracht 49, 51 en 53 in Den Haag – maken onderdeel uit van de aankoop, opdat deze ook aansluit bij de beleggingsfilosofie op de lange termijn van beide investeerders. Het hotel, het hostel, de short stay appartementen (totaal ca. 150 slaapplekken) en bijbehorende horeca, beslaan tezamen 3 geschakelde panden met een unieke hoekligging en een totaal oppervlak van zo’n 1.250 m².

Verkoper Jan de Koning opende, onder aanmoediging van toenmalig burgemeester van Aartsen, in 2014 de deuren van KingKool. In 2020 volgde hotel The Monument.

Willem Wernink: “Ik wil in het bijzonder Jan de Koning, een creatieve Haagse ondernemer, bedanken voor de prettige samenwerking bij deze transactie. De afgelopen twee jaar hebben wij tijdens de Corona tijd veelvuldig en prettig contact onderhouden en zijn wij verheugd dat deze twee hotel labels en bijzondere aan elkaar geschakelde Rijksmonumenten, nu deel uitmaken van onze vastgoed- en bedrijven portefeuille’. Momenteel zijn wij druk bezig met de redesign van de gevels, de gezamenlijke ruimtes (lounge en bar) en de rebranding van het gehele concept om de labels het laatste zetje te geven tot een bijzondere ervaring voor haar gasten. Het is onze ambitie om in maart 2023 de deuren te openen”.

Bart Dura: “De samenwerking met Willem is bijzonder, aangezien dit het 2e gezamenlijke project is waarbij onze beide expertises op gebied van herontwikkeling en hotel exploitatie elkaar aanvullen. IMP gelooft dat bouwen beter samen gaat dan alleen, wat betekent dat deze investering perfect past binnen onze visie. De aankoop van de exploitatie is in lijn met onze participatie in The Fine Hotels & Suites. FH & S is een exclusieve hotelketen ism Corina Waaijer bestaande uit vijf bijzondere locaties. Allen gevestigd in een bijzonder gebouw met een eigen verhaal”.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?