Dwello haalt €600.000 op voor het openbreken van de beleggingsmarkt voor vastgoed

0

Meer transparantie en efficiëntie door directe verbinding koper en verkoper.

Dwello, het eerste volledig digitale platform voor het kopen en verkopen van woningbeleggingen in Nederland, maakt vandaag bekend €600.000 financiering te hebben opgehaald. Hiermee zet de startup in op verdere groei en daarmee meer transparantie en efficiëntie in de markt, waardoor beleggers sneller een geschikte investering vinden.

Gestegen hypotheekrentes en een nieuwe regelgeving voor de verhuur van woningen in het middensegment brengen onzekerheid en uitdagingen met zich mee voor woningbeleggers. Voor kopers is hierdoor meer dan ooit inzicht nodig in de business case van een potentiële belegging. Voor verkopers een vergroot netwerk van gekwalificeerde kopers om de kans op een succesvolle verkoop te verhogen. Dwello, het eerste volledig digitale platform voor verhuurde woningen, biedt uitkomst door vastgoedbeleggers op nationale schaal te verbinden en ‘on the spot’ financiële analyses uit te voeren.

Een nieuwe benadering van het traditionele transactieproces
Dwello is opgericht door ondernemers Martijn Dijkstra en Daniel Vinig met de missie om de ondoorzichtige markt van woningbeleggen open te breken. Hiervoor werd een nieuw platform ontwikkeld met het oog op transparantie en efficiëntie dat afgelopen zomer live ging. Door het beleggingsproces volledig te digitaliseren wordt het proces van analyse tot closing sterk versimpeld. Zowel kopers als verkopers krijgen toegang tot een landelijk netwerk waarmee de kans op succes wordt vergroot.

“Bij beleggingsvastgoed komt minder emotie kijken. Keuzes worden gemaakt op basis van de businesscase en het verwachte rendement. Door slimme tools en een uitgebreide analyses te bieden en vraag en aanbod op grote schaal in directe verbinding te brengen, creëren we een transparantere, efficiëntere markt en een additionele kostenbesparing”, aldus Dijkstra.

Elke woning wordt – voordat hij op het platform verschijnt – geverifieerd door de analisten van Dwello en voorzien van alle relevante documentatie. Met de ingebouwde rekentool kan een koper direct het potentiële rendement zien van de investering. Zo kan gemakkelijk een analyse worden gedaan en verschillende woningen worden vergeleken. Als de juiste belegging is gevonden, kan een koper via een volledig gedigitaliseerd biedingsproces direct in onderhandeling met de verkoper. Wanneer de deal is gesloten, ondertekenen beide partijen digitaal de koopovereenkomst en wordt alles automatisch doorgestuurd naar de gekoppelde notaris. Dit eenvoudige proces resulteert in tijdwinst voor beide partijen.

Europese groeiambities
Sinds de livegang van het platform in de zomer van 2022 wist Dwello al 3.000 geregistreerde gebruikers aan zich te binden en zijn er op het platform al meer dan 100 units aangeboden. Het doel is om deze getallen in 2023 te laten stijgen en vervolgens in te zetten op internationale expansie. Om dit te realiseren werd €600.000 opgehaald bij diverse angel investors en family offices. De financiering zal daarnaast worden ingezet voor continue optimalisatie van de software en de ontwikkeling van nieuwe functies. Door de meest uitgebreide (financiële) analyses en inzichten te bieden, helpt Dwello beleggers bij het vinden van de juiste woningbeleggingen.

“Dat diverse investeerders kansen zien in Dwello – zelfs in een onstuimige markt – is voor ons bevestiging van onze missie. In 2022 zagen we door de gestegen rente en onduidelijkheid in regelgeving marktbreed een sterke afname in het aantal transacties. Alhoewel het transactievolume zal meebewegen met de conjunctuur zijn wij ervan overtuigd dat 2023 veel kansen zal gaan brengen voor beleggers in vastgoed. Ons platform innoveert constant om het proces voor zowel de vraag- als aanbodzijde te vergemakkelijken. Zo staat er in Q1 2023 een nieuwe update op de planning waardoor beleggers nog beter inzicht krijgen in de haalbaarheid van een belegging en onze software nog slimmer en efficiënter zal werken. Digitalisering gaat de toekomst van beleggen in vastgoed bepalen”, aldus Dijkstra.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?