Holland Immo Group verkoopt parkeerfondsen Parking Fund Nederland I, II en V aan Quantum Immobilien

0

Holland Immo Group heeft eind december 2022 de verkoop van de parkeerfondsen Parking Fund Nederland I, II en V afgerond. In totaal gaat het om meer dan 3.200 parkeerplaatsen verspreid over vijf openbare parkeergarages, gelegen in Amsterdam, Den Haag, Gouda en Rotterdam. Koper is Quantum Immobilien Kapitalverwaltungsgesellschaft MBH namens Sondervermogen I Quantum City Parking Netherlands II.

Mirian Broere, Head of Investment van Holland Immo Group: “Mede door de goede locaties, betrouwbare huurder (Q-Park) met lange resterende looptijden hebben wij zeer mooie rendementen voor onze beleggers kunnen realiseren die de prognoses overtroffen. Met de verkoop van de voorgenoemde vijf openbare parkeergarages en twee andere parkeergarages die wij eveneens afgelopen december hebben verkocht, hebben wij de eerste door Holland Immo Group geïnitieerde parkeergarage fondsen – die de beoogde looptijd van 7 tot 10 jaar hebben bereikt – succesvol (7-10 jaar) afgewikkeld. Wij blijven ons onverminderd focussen op deze stabiele asset class ‘parkeren’ waar wij uitgebreide en langjarige ervaring in hebben”.

Matthieu Dekkers, Investment Management (Parking) van Holland Immo Group: “Na de succesvolle verkopen van de parkeergarages van Parking Fund Nederland I, II, IV en V richten wij ons nu op de introductie van een nieuw particulier fonds (voor meer informatie zie https://www.hollandimmogroup.nl/ ). Verder blijven wij in acquisitiemodus en hebben veel beleggers die in parkeergarages in heel Europa willen investeren”.

Holland Immo Group is bij deze verkoop geadviseerd door Deloitte en Loyens & Loeff.

Holland Immo Group
Holland Immo Group is een aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere beleggers en family offices. Met een team van 31 professionals wordt een vermogen van circa 800 miljoen euro aan beleggingen beheerd. Sinds de oprichting in 2001 zijn in totaal 55 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van 1,6 miljard euro. Holland Immo Group belegt in Nederlandse (zorg)woningen, parkeergarages en Duitse winkels voor dagelijkse boodschappen. Na de verkoop van een groot aantal Duitse winkelfondsen aan institutionele beleggers in de periode 2016 – 2021 is de beleggingsstrategie voor nieuwe fondsen gericht op Nederlandse (zorg)woningen en parkeergarages in Europa. Binnen het woonsegment meer specifiek op woningen en woon(zorg)concepten voor senioren.

De Autoriteit Financiële Markten heeft Holland Immo Group Beheer BV een vergunning verleend voor het beheren van beleggingsinstellingen.

Primevest Capital Partners Holding
Primevest Capital Partners Holding bestaat uit Holland Immo Group, Primevest Capital Partners Nederland en Primevest Capital Partners Deutschland. De directie van Primevest Capital Partners Holding, bestaande uit Peter Helfrich, Gaston Hupkens en Bart Pierik, is verantwoordelijk voor de aansturing van Holland Immo Group en Primevest Capital Partners.

Vanuit onze kantoren in Eindhoven, Utrecht en Berlijn beheert een team van 70 professionals 3 miljard euro aan beleggingen verdeeld over sectorgerichte fondsen, individuele institutionele mandaten en een aantal fondsen gericht op particuliere beleggers en family offices. In totaal heeft de groep meer dan 60 fondsen geïnitieerd, waarvan er momenteel 32 actief zijn.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?