Being behaalt B Corp-hercertificering met haar hoogste score tot nu toe

0

Being is opnieuw gecertificeerd als B Corp en behaalde 114.3* punten, haar hoogste score tot nu toe. Sinds 2016 is Being de eerste, en vooralsnog enige, vastgoedontwikkelaar in Nederland met een B Corp-status. Dit betekent dat het bedrijf voldoet aan hoge standaarden op het gebied van transparantie en sociaal en duurzaam ondernemen.

B Corp staat voor Benefit Corporation. B Corp is een internationaal erkend keurmerk voor bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het creëren van positieve verandering. De certificering wordt alleen toegekend aan bedrijven die aan hoge standaarden voldoen op het gebied van bedrijfsvoering, milieu, werknemers, gemeenschap en klanten. Elke drie jaar moeten de bedrijven een uitdagend beoordelingsproces doorlopen om zich opnieuw te certificeren. Hierbij worden ze door een onafhankelijke partij getoetst op de vijf bovengenoemde onderdelen. De B Corp community bestaat uit bedrijven als Patagonia, Ben & Jerry’s, en Etsy en in Nederland Tony’s Chocolonely, Dopper, Rituals en Triodos Bank.

Being laat een sterke groei zien ten opzichte van hun laatste certificering in 2018, toen het bedrijf 83 punten behaalde. B Corp prijst in het bijzonder de positieve impact die Being realiseert met vastgoedprojecten op het gebied van milieu en het toevoegen van waarde aan de (lokale) gemeenschap. Positieve impact creëren is vanaf het begin af aan koersbepalend geweest voor de ontwikkelaar. Being heeft dit op integrale wijze verweven in haar bedrijfsvoering en projecten aan de hand van vier pijlers: ecologische, economische, publieke en persoonlijke impact. De 3-jaarlijkse hercertificering van het B Corp label bevordert transparantie en kritische zelfreflectie en draagt bij aan een cultuur van continue verbetering

“We zijn ontzettend trots dat we deel uitmaken van zo’n ambitieuze beweging van bedrijven die streven naar positieve impact. Deze hercertificering bevestigt dat we op de goede weg zijn en motiveert ons om de lat nóg hoger te leggen. In de afgelopen jaren hebben we veel positieve veranderingen gezien in de vastgoedsector, maar er is nog steeds veel winst te behalen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We hopen anderen te inspireren zich ook aan te sluiten bij B Corp.”
– Dirk Dekker, medeoprichter en -eigenaar van Being

Als onderdeel van een nieuwe generatie ontwikkelaars realiseert Being duurzame gebieden die mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. De ontwikkelaar is onder meer bekend van de BunkerToren in Eindhoven (een 100 meter hoge woontoren bovenop een brutalistisch monument) en nhow Amsterdam RAI (het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux). Tot de lopende projecten behoren onder andere Mediavaert (het houthybride nieuwe hoofdkantoor van DPG Media Nederland), VDMA (een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren, openbare ruimte mét stadsbos in Eindhoven) en Koepel District Breda (een voormalig gevangeniscomplex dat transformeert tot toegankelijke plek voor wonen, werken, vrije tijd en cultuur).

*Ter referentie: een gemiddeld bedrijf scoort 50.9 punten. Wie gecertificeerd wil worden, moet minimaal 80 van de 200 punten halen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?