Dornick koopt monumentaal winkelgebouw in Den Bosch

0

Dornick heeft recent het markante winkelgebouw aan de Pensmarkt 1-3, gelegen in de binnenstad van Den Bosch, aangekocht.

Het gebouw is één van de bekendste gebouwen in het centrum van Den Bosch, gebouwd in de periode 1932-1935 in opdracht van C&A. Het kent een rijke historie doordat het een van de eerste warenhuizen in Nederland huisvestte. Het winkelpand heeft een totale oppervlakte van ruim 2.600 m² verdeeld over 6 bouwlagen. De begane grond, eerste verdieping en kelder zijn grotendeels verhuurd aan ICI Paris XL, Snipes en Heineken (‘Het Warenhuis’).

De overige verdiepingen staan leeg en bieden mogelijkheden tot herontwikkeling. Het object is aangemerkt als Rijksmonument. Cushman & Wakefield trad op als commercieel adviseur van verkoper.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?