Vernieuwd winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam kiest voor Colliers Property Management

0

Met ingang van 1 januari 2023 heeft de ALV van de VvE Zuidplein Rotterdam Colliers aangesteld als nieuwe vastgoedmanager verantwoordelijk voor het vastgoed- en VvE management van winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Het contract is gesloten voor een periode van 5 jaar.

Winkelcentrum Zuidplein behoort met ruim 60.000 m², circa 160 winkels en bijna 11 miljoen bezoekers per jaar tot één van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. VvE Zuidplein heeft de afgelopen twee jaar circa € 20 miljoen geïnvesteerd in met name de fysieke uitstraling van het winkelcentrum. Nu er een grote upgrade heeft plaatsgevonden is het winkelcentrum lokaal en regionaal gepositioneerd voor een geweldige toekomst. De eigenaren van het Zuidplein hebben besloten om na deze transformatie een nieuwe toekomstgerichte vastgoed- en VVE managementorganisatie aan te stellen die met name gaat werken aan de verdere versterking van de marktpositie.

De keuze voor Colliers Property Management is gelegen in de specifieke kennis en expertise op het gebied van retail property management. Door het gebruik van verschillende technologieën zoals Kterio voor een 24/7 gebouwmonitoring is het mogelijk om data-gedragen vastgoed te realiseren. Dit levert energievoordelen op, een optimalisering van installaties, maar ook de mogelijkheid om diverse data voor ESG-rapportages aan te kunnen leveren. Ook maakt Colliers gebruik van Proprli, een systeem waarin alle actuele gebouw gerelateerde documenten centraal beschikbaar zijn voor de property manager, de eigenaar en de onderhoudspartijen. Met Colliers Spots wordt door middel van GSM data de bezoekersstromen, customer journey en het verzorgingsgebied in kaart gebracht. Door het gebruik van deze tools kunnen het gebruikerscomfort en klanttevredenheid worden verhoogd waarmee uiteindelijk de huurderstevredenheid kan worden gemonitord en geoptimaliseerd wat waarde toevoegt voor opdrachtgevers.

Colliers stelt een 6-koppig team ter beschikking dat zeer veel ervaring heeft met het managen van grote winkelcentra in combinatie met verdeeld eigendom en transities. Het team staat onder leiding van Joost Vooijs, partner en directeur van Colliers Property Management B.V.

Joost Vooijs, partner en directeur van Colliers Property Management B.V.:
“Met veel plezier gaan we de komende jaren aan de slag met deze mooie opdracht. Met de specifieke kennis en expertise van Colliers zullen wij de komende vijf jaar het gehele management van Zuidplein op ons nemen en verder adviseren over de positionering waarbij een eigentijdse Marketing aanpak en actief management samen met alle stakeholders van Zuidplein en Hart van Zuid in Rotterdam centraal staan. Wij kijken enorm uit naar deze samenwerking en bedanken de ALV en VvE voor het vertrouwen in ons”.

Françoise Dechesne, Bestuurder/directeur VVE miv 1 januari 2023: “Met zeer veel vertrouwen kijk ik uit naar de samenwerking met Colliers voor dit winkelcentrum. Na een periode van overdracht de afgelopen weken, heb ik er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk gesteld staan om winkelcentrum Zuidplein succesvol naar een volgende fase te brengen”.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?