Borghese Logistics levert eerste b:urban in Wijchen op

0

Borghese Logistics heeft de eerste b:urban-locatie in Wijchen opgeleverd aan AEW. De belegger AEW neemt het pand op in haar portefeuille voor stadsdistributie.

Op een steenworpafstand van Nijmegen is, in een bouwtijd van zeven maanden, ruim 7.000 m² stadslogistiek gerealiseerd. Het warehouse betreft circa 6.500 m², de mezzanine 220 meter en het kantoor 470 meter. Het terrein is voorzien van 60 parkeerplaatsen, met veel laadpalen voor elektrische auto’s. Ook is het pand zelfvoorzienend door de PV-panelen op het dak. Kortom, een logistieke hotspot die voldoet aan alle BREEAM-duurzaamheidsnormen.

De locatie in Wijchen is de allereerste b:urban locatie in Nederland, waarmee het spits is afgebeten voor deze nieuwe formule die Borghese Logistics in de komende jaren wil realiseren. Hans Hoepel: “De locatie in Wijchen vormt voor ons de aftrap. De komende tijd zullen we ons richten op het vinden van andere geschikte b:urban-locaties in de vijf grote steden.”

Met de realisatie van b:urban wil Borghese een duurzaam antwoord bieden op de groeiende vraag naar stadsdistributie. – “Wij geloven sterk in logistieke oplossingen waarin duurzaamheid en functionaliteit centraal staan. Daarom bouwen we oplossingen tot 10.000 m² met snelle verbindingen naar de stad én die inspelen op de toekomstige behoeften van de zakelijke markt en de consument.”

Het pand is ontworpen door Mies Architectuur en gerealiseerd door HBE Circulaire Bouw. Borghese werd hierbij geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en CMS.

Over Borghese Logistics:
Borghese Logistics is ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek vastgoed en legt de focus altijd op de specifieke wensen van de eindgebruiker, met oog voor de omgeving. Met een pipeline van meer dan 200.000 m² nieuwbouw verdeeld over Nederland worden uiteenlopende opdrachtgevers bijgestaan met hun plannen. b: urban. Dat is het label waaronder Borghese Logistics oplossingen biedt voor de stadsdistributie. Oplossingen tot 10.000 m², gericht op de logistieke vraag van de markt.

Share.

Comments are closed.