Advocatenkantoor Dentons verwelkomt partner en Global Transportation & Infrastructure Leader Ian McGrath in Amsterdam

0

Dentons, ’s werelds grootste advocatenkantoor, versterkt haar positie in de Nederlandse markt met de komst van Dentons partner Ian McGrath (50). Ian heeft de Ierse nationaliteit, is al meer dan twintig jaar verbonden aan het kantoor en werkte hiervoor in Londen, Muscat en tot voor kort Istanbul. Vanaf 5 december werkt hij vanuit Amsterdam.

Ian heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in het adviseren over infrastructuurprojecten, transport, energie en water, olie en gas, diverse vormen van privatisering, en publiek-private samenwerkingen. Hij heeft veel ervaring met het opstellen van en onderhandelen over contractuele documentatie in de context van regelgeving en projectfinanciering, adviseert energie- en infrastructuurbedrijven over markttoetredingen en adviseert ook regelmatig sponsors, financiers en overheden over onafhankelijke (zowel traditionele als renewable) energieprojecten, en grote projecten in onder andere de transport- en gezondheidszorgsector.

Naast zijn werkzaamheden voor cliënten bekleedde hij verschillende leidinggevende functies binnen Dentons, waaronder Head of Europe Transportation & Infrastructure en Head of Middle East Energy & Projects. In zijn huidige leiderschapsrol als Global Transportation and Infrastructure Leader van Dentons is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de wereldwijde Dentons transport- en infrastructuursectorstrategie.

“Ian’s werkzaamheden zullen een breed scala van multi-jurisdictionele cliënten en infrastructurele projecten blijven bestrijken. Daarnaast zal zijn aanwezigheid op kantoor leiden tot meer synergie met en uitbreiding van het werk dat in Nederland wordt gedaan, vooral binnen Real Estate, Construction, Energy, Banking & Finance en Public Law”, zegt Benelux Managing Officer Marien Glerum. “Voor onze cliënten betekent het werken met een partner met een global leadership rol dat zij nog directer toegang hebben tot de volledige schaal, reikwijdte en expertise van Dentons. We zijn erg blij Ian te verwelkomen in Amsterdam”.

Dentons’ global Energy, Transportation & Infrastructure team biedt strategische ondersteuning aan een breed scala van cliënten: van conventionele en renewable energiebedrijven tot grote olie- en gasmaatschappijen, projectontwikkelaars, buitenlandse investeerders, financiële instellingen, bouw- en transportbedrijven. Het team biedt cliënten unieke juridische capaciteiten en een ongeëvenaarde geografische dekking.

Ian McGrath: “Ik ben erg verheugd om deel uit te maken van het uitstekende team in Amsterdam. Als een van de grootste economieën van de Europese Unie is Nederland niet alleen een mondiaal financieel centrum, maar ook een belangrijk Europees transportknooppunt en een kruispunt voor internationale handel. Ik kijk ernaar uit om mijn bestaande cliënten te blijven ondersteunen en om nieuwe verbindingen aan te gaan met het indrukwekkende cliëntenbestand in Nederland, inclusief het adviseren van bedrijven met internationale ambities.”

Dentons Amsterdam telt per 1 december 2022 108 advocaten, notarissen en fiscalisten, waarvan 29 partners. In 2022 is het vijf jaar geleden dat Dentons in Nederland actief werd. Na de fusie met Boekel zijn zowel de omzet als het aantal advocaten, notarissen en fiscalisten meer dan verdubbeld. Met ruim 12.000 advocaten wereldwijd is het kantoor meer dan twee keer zo groot als de nummer twee op de wereldranglijst.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?