Redevco sluit huurovereenkomst met Inditex voor één van ’s werelds grootste Zara-vestigingen op Coolsingel 80 in Rotterdam

0

Redevco Nederland en de grootste fashion retail groep ter wereld Inditex hebben een huurovereenkomst gesloten voor het winkelgebouw aan de Coolsingel 80 in Rotterdam waar Inditex een flagshipstore van Zara gaat vestigen. De Zara winkel in Rotterdam wordt één van de grootste van Inditex ter wereld en de grootste in Nederland. De opening is voorzien in het najaar van 2023.

Het gebouw is ongeveer 8.000 m² groot en nu nog in gebruik door C&A, dat begin volgend jaar zal verhuizen naar de begane grond van het gebouw waar voorheen het Canadese warenhuisconcern Hudson’s Bay een vestiging had. Van de in totaal 5 verdiepingen zullen er 4 worden ingericht als winkelvloer. Op de bovenste verdieping komen nevenruimten voor personeel en opslag.

Jack de Vreede, Asset Manager bij Redevco: “Wij zijn verheugd dat wij na het aangekondigde vertrek van C&A voor deze iconische locatie pal in het centrum van Rotterdam een huurder van dit formaat hebben kunnen contracteren, zeker gezien de grote uitdagingen waarvoor de sector momenteel staat. Het is fantastisch te zien dat Inditex zoveel vertrouwen heeft in de fysieke winkelomgeving en in Rotterdam één van haar grootste winkels ter wereld gaat vestigen.”

De gevel aan de zijde van het Beursplein zal volledig worden vernieuwd. Daarnaast slaan partijen de handen ineen om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken, geheel in lijn met de ambities van Redevco om haar gehele portefeuille uiterlijk in 2040 energie neutraal te hebben gemaakt als onderdeel van haar Mission 2040.

Deze verhuurtransactie werd namens verhuurder mede tot stand gebracht door KroesePaternotte en namens huurder door Moot Real Estate.

Bron.

Share.

Comments are closed.