Wereldhave en Gemeente Tilburg vieren feestelijke opening van de nieuwe, volledig verhuurde, Emmapassage in Tilburg

0

Het centrum van Tilburg heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan. In 2017 werden verschillende winkels aan het Pieter Vreedeplein vernieuwd en tegelijkertijd opende het eerste deel van de nieuwe Frederikstraat voor publiek. Voor de Tilburgers was het direct zichtbaar, hun stad kreeg een nieuw stadshart met spraakmakende architectuur en een vernieuwend aanbod van winkels, horeca en vrijetijdsbesteding. Als sluitstuk van de Tilburgse herontwikkeling werd de fonkelnieuwe Emmapassage vandaag feestelijk geopend. De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder Rik Grashoff van Gemeente Tilburg, CEO Matthijs Storm van Wereldhave, ondernemer Marlous Mutsaers van boekhandel Gianotten Mutsaers en directeur Jur van Aken van de bouwcombinatie Van de Ven & Van Schijndel. Tijdens de viering blikten de betrokken partijen terug op het hoge ambitieniveau van de Tilburgse plannen, de succesvolle en vlotte samenwerking en het prachtige resultaat.

Over de nieuwe Emmapassage
Het voormalig overdekte winkelcentrum is de afgelopen jaren getransformeerd tot een modern stedelijk winkelgebied met een sterke mix van nieuwe winkels, een eat&meet ontmoetingsplein met een compleet horeca aanbod en een versterkt woningaanbod. De nieuwe Frederikstraat vormt een directe verbinding tussen de Emmapassage en het Pieter Vreedeplein en versterkt zo het complete winkelcircuit in de binnenstad.
De positionering van de Emmapassage is modern en hoogwaardig, met een kwalitatief en bereikbaar aanbod in een stijlvol en herkenbaar winkelgebied.

Het Tilburgse centrumplan werd ontworpen door het Franse architectenbureau Valode & Pistre in samenwerking met Quadrant Architecten en BDA Architectuur. Onderdelen van het plan zijn uitgewerkt door SUM Architecten en Baudoin van Alphen Bergers Architecten en DunnettCraven Architects. Vastgoedontwikkelaar NEOO uit Amsterdam werd door Wereldhave als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij het project.

Aanbod en verhuur in de Emmapassage
In aanloop naar de Grand Opening van de Emmapassage kwam de verhuur in 2022 in een stroomversnelling en werden er steeds meer nieuwe namen bevestigd. Op de dag van opening is de nieuwe Emmapassage volledig verhuurd. De laatste beschikbare winkelunits werden afgelopen week verhuurd aan fashionformules MSCH Copenhagen en America Today.
Het complete aanbod van de Emmapassage bestaat uit een sterke combinatie van: America Today, Anne&Max, ANWB, BAM!, C&A, Coffeecompany, Ecco, Fat Phill’s Diner, Frites Affairs, boekhandel en boekcafé Gianotten Mutsaers, Guts & Gusto, Mango, MSCH Copenhagen, Nelson schoenen, New Yorker, alcoholvrije slijterij NIX&NIX, ONLY, Pearle Studio, Prénatal, Skechers, Søstrene Grene, Starbucks, Strada Streetfood en Voetbalshop.nl
Het overgrote deel van de genoemde winkels en horecazaken is inmiddels open voor publiek. De komende maanden openen ook America Today, Ecco, MSCH Copenhagen, New Yorker, ONLY, Pearle Studio en Starbucks hun deuren.

In de verhuur van de Emmapassage heeft Wereldhave nauw samengewerkt met Kokelenberg & Ouwehand Vastgoedadviseurs.

Grand Opening Weekend in de Emmapassage
Van donderdag 24 tot en met zondag 27 november staat Tilburg in het teken van de Grand Opening van de Emmapassage. Naast de opening van vele nieuwe winkels en horecazaken vinden er ook ín deze nieuwe winkels en horecazaken veel speciale openingsactiviteiten plaats. Dit alles wordt aangevuld met een programma van feestelijke parades van acts en entertainment in het gebied.

Last but not least, midden in de Emmapassage opent de tijdelijke ‘instagram experience’ Be Your Selfie Tour de deuren. De Be Your Selfie Tour is gratis toegankelijk en bestaat uit 12 unieke en creatieve selfie-kamers. Tot maart 2023 is de Tour exclusief en tijdelijk in Tilburg.

Het volledige openingsprogramma is te vinden op www.emmapassage.nl/opening

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?