Huurwoningen Elements verkocht aan Verenigd Beheer

0

Verenigd Beheer uit Baarn heeft 70 huurwoningen aangekocht in woontoren Elements, een ontwikkeling van KondorWessels Vastgoed in het Amstelkwartier in Amsterdam. De verkoop betreft energiezuinige huurappartementen met een EPC label van – 0.18 en een MPG van 0,50, die in het middensegment zullen worden verhuurd. Daarnaast wordt circa 650 m² aan commerciële voorzieningen gerealiseerd. In december 2022 is de feestelijke start bouw gepland.

Het nieuwe icoon in Amsterdam met waanzinnig uitzicht wordt 70 meter hoog en biedt ruimte aan in totaal 70 koopappartementen, 70 huurappartementen, een binnenzwembad met uitzicht op de Amstel, commerciële voorzieningen op de begane grond, een binnentuin en een groene bosachtige daktuin. De verkoop van de koopwoningen is gestart en verloopt in diverse fases.

Het internationaal prijswinnende ontwerp van Koschuch Architects is tot stand gekomen door middel van parametrisch design. Honderden torenvarianten zijn door ARUP met elkaar vergeleken om tot een optimaal ontwerp te komen, waarbij rekening is gehouden met de elementen in haar omgeving: zon, water, wind en groen. Elements is daarmee het eerste gebouw gevormd door de elementen.

KondorWessels Vastgoed is commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en juridisch door Houthoff. Verenigd Beheer werd commercieel bijgestaan door Savills, juridisch door Dentons en technisch door Miggelbrink Vastgoed Management.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?