GXO en JD Sports openen nieuw distributiecentrum in Heerlen

0

• Nieuwe distributiecentrum van 60.000 vierkante meter in Panattoni Park Heerlen zal naar verwachting ongeveer 1.500 nieuwe banen opleveren
• Distributiecentrum wordt gebouwd volgens BREEAM ‘Very Good’ normen en voorzien van hernieuwbare elektriciteit dankzij zonnepanelen

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) en JD Sports gaan een samenwerking aan voor een nieuw distributiecentrum van 60.000 m² in Heerlen. Het gebouw, ontwikkeld door Panattoni, is gebouwd volgens de BREEAM ‘Very Good’ normen en wordt naar verwachting begin 2024 volledig in gebruik genomen. GXO gaat vanuit Limburg het volledige omnichannel logistieke beheer van JD Sports voor de Europese markten verzorgen.

Heerlen is een belangrijke logistieke toegangspoort tot de Europese markten. Het distributiecentrum daar zal dienen als centraal knooppunt voor de activiteiten van JD Sports op het Europese vasteland. In samenwerking met vastgoedontwikkelaar Panattoni wordt de vestiging, van 60.000 vierkante meter, momenteel gebouwd. Het distributiecentrum zal worden uitgerust met de nieuwste technologie en automatiseringsoplossingen en kan in de toekomst verder worden uitgebreid. De vestiging zal wanneer het volledig operationeel is naar verwachting 1.500 nieuwe banen in de regio opleveren.

“We zijn zeer enthousiast om de samenwerking met JD Sports aan te gaan”, aldus Luc Laurijssens, Managing Director, GXO Logistics Nederland en België. “Deze overeenkomst met een van ’s werelds toonaangevende retailers versterkt onze positie als leverancier van omnichannel logistiek. We kijken er erg naar uit om JD Sports te ondersteunen met onze ervaring en expertise in innovatieve technologie en geautomatiseerde logistieke oplossingen voor e-commerce.”

Ook Wethouder Martin de Beer is verheugd dat JD Sports en GXO hebben gekozen voor Heerlen. “Wij werken aan duurzame, gezonde en toekomstbestendige werkclusters. Het nieuwe distributiecentrum voor JD Sports past goed bij het hoogwaardige logistieke cluster in Heerlen en Parkstad. De nieuwe arbeidsplaatsen bieden perspectief aan werkzoekenden uit de regio.”

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland: “Deze voormalige industriële locatie in Heerlen is gesaneerd en de oude fabriek heeft plaatsgemaakt voor een duurzaam distributiecentrum voor GXO en JD Sports. Het bruikbare materiaal van de sloop, zoals het beton en de bakstenen, hebben we ter plekke verwerkt en hergebruikt in het nieuwe gebouw. Voor het welzijn van de medewerkers is in het ontwerp rekening gehouden met optimale verlichting en toevoer van frisse lucht. Uiteraard is het distributiecentrum gasloos en door een samenwerking met Sunrock wordt het enorme dak omgevormd tot een zonne-energiecentrale die niet alleen het gebouw maar ook 2.000 huishoudens gaat voorzien van hernieuwbare elektriciteit.”

JD Sports heeft circa 3.300 winkels in 32 landen, met een sterke aanwezigheid in Europa. Het bedrijf verwacht een blijvende sterke toekomstige groei in retail en e-commerce en gaat een partnerschap aan met GXO voor omnichannel-ondersteuning in Europa.

GXO heeft diverse awards gewonnen als werkgever in Europa. Voor de werving van kandidaten voor functies in het nieuwe distributiecentrum in Heerlen lanceert GXO binnenkort een carrièrepagina op haar website. Voor alle vacatures van GXO wereldwijd kun je terecht op: https://jobs.gxo.com/

Over GXO
GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) is ’s werelds grootste leverancier van contractlogistiek die profiteert van de snelle groei van e-commerce, automatisering en outsourcing. GXO streeft ernaar een gevarieerde werkplek van wereldklasse te bieden aan meer dan 130.000 teamleden op meer dan 950 magazijnlocaties met een totale oppervlakte van ongeveer 200 miljoen vierkante meter. Het bedrijf werkt samen met ’s werelds toonaangevende blue-chip bedrijven om complexe logistieke uitdagingen op te lossen met technologisch geavanceerde supply chain en e-commerce oplossingen, op schaal en met snelheid. Het hoofdkantoor van GXO is gevestigd in Greenwich, Conn., VS.

Forward-looking Statements
This release includes forward-looking statements within the meaning of Section 27A of the Securities Act of 1933, as amended, and Section 21E of the Securities Exchange Act of 1934, as amended. All statements other than statements of historical fact are, or may be deemed to be, forward-looking statements, including statements regarding the future performance of our customer solution. These forward-looking statements are qualified by cautionary statements regarding unknown risks, uncertainties, and assumptions as can be found in GXO’s filings with the U.S. Securities and Exchange Commission and accessed through the company’s website www.gxo.com.

Over Panattoni Nederland
Panattoni Nederland ontwikkelt, realiseert en managet industrieel en logistiek vastgoed. Het is onderdeel van Panattoni Europe, dat op haar beurt onderdeel is van Panattoni Development Company Inc. Dat bedrijf werd 30 jaar geleden opgericht in de Verenigde Staten door Carl Panattoni. Tot op de dag van vandaag is Panattoni een privately owned familiebedrijf. Sinds de oprichting groeide de organisatie gestaag – in eerste instantie in de VS en Canada, maar later ook in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Momenteel is Panattoni actief in vijftien landen. Panattoni is sinds 2019 prominent aanwezig op de Nederlandse markt. Naast het bieden van state-of-the art opslag- en distributiefaciliteiten biedt Panattoni aanpalende diensten, waaronder assetmanagement en property management. Duurzaamheid is – ook in Nederland – een speerpunt van de onderneming. Alle ontwikkelingen, hebben het BREEAM-duurzaamheidscertificaat. Zij zijn aardgasvrij en waar mogelijk is bij de ontwikkeling gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Bij elke nieuwe ontwikkeling onderzoekt Panattoni het optimaal benutten van het zonnepotentieel van het betreffende dak.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?