Oplevering 95 levensloopbestendige huurwoningen Habion en Vastgoed zorgsector

0

In Noorderhaven Zutphen heeft Heijmans 36 sociale huurappartementen en 59 vrije sector huurappartementen opgeleverd. Habion, Vastgoed zorgsector, Heijmans en de Bewonerscoöperatie Ubuntuplein zijn de initiatiefnemers van dit project. Met de oplevering van de woningen is invulling gegeven aan de jarenlange wens van de leden van de Bewonerscoöperatie Ubuntuplein Zutphen om onderdak te bieden aan een grote woongroep: ”Het Ubuntuplein”.

Zelfstandig met elkaar
De bewoners van Het Ubuntuplein wonen zelfstandig, maar nemen tegelijkertijd de verantwoordelijkheid voor het geheel met elkaar. Een unieke woongemeenschap waar iedereen de regie over zijn/haar leven houdt en tegelijk omkijkt naar elkaar. De woningen zijn levensloopbestendig: ook bij behoefte aan professionele zorg kunnen de bewoners zo lang mogelijk thuis blijven wonen. In een levendige buurt met kleine ondernemers, het “Ubuntuhuis” met werk- en bijeenkomstateliers en een binnentuin.

Nul-op-de-meter
Door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen zijn de woningen ‘nul-op-de-meter’. Dat betekent dat bewoners netto evenveel opwekken als dat ze gebruiken. Duurzaam voor het milieu én voor de portemonnee van de bewoners.

Uitdagingen markt
In mei 2021 is gestart met het boren van de Warmte-Koude-Opslag bronnen. “De bouw is gestart midden in de coronacrisis”, aldus Henk van Hell, projectleider bij Heijmans Amersfoort. “Daar kwam de energiecrisis en beperkte levering van materialen en personeelstekorten vervolgens bij. Het was een behoorlijke puzzel om dit project op tijd af te krijgen. Maar door de juiste afstemming met onze partners én tussen ons projectteam en Habion hebben we deze woningen op tijd kunnen opleveren. Hier ben ik enorm trots op en ik wens de nieuwe bewoners veel woonplezier toe”.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?