Deze maand nog start bouw van nieuwe studentenwoningen in Wageningen

0

Studentenhuisvester DUWO heeft een studentencomplex in Wageningen aangekocht van ontwikkelcombinatie Plegt-Vos en Ter Steege. Binnenkort start de bouw van deze 350 studentenwoningen aan de Marijkeweg 20 en de oplevering staat gepland voor Q3 2024. Het complex omvat 210 onzelfstandige woningen (kamers) van 18 m², 140 zelfstandige woningen van 24 m², twee common rooms, een fietsenstalling en een besloten binnentuin.

DUWO krijgt daarmee voor het eerst sinds jaren weer nieuwbouw met onzelfstandige woningen. De afgelopen jaren is dit vrijwel niet meer gebouwd, omdat daarvoor geen huurtoeslag wordt geboden.

Duurzaam en betaalbaar
Het gebouw is ontwikkeld op basis van bio-based prefab onderdelen uit de Slimme Huizenfabriek en is ontworpen door Te Kiefte Architecten. Met een WKO-installatie wordt het gebouw duurzaam verwarmd en in de zomer ook gekoeld. De woningen worden betaalbaar voor studenten: aanvangshuren liggen tussen € 360 voor de onzelfstandige woningen en € 440 voor de zelfstandige. Dankzij de WKO zijn bovendien de energielasten laag. De ligging is gunstig voor studenten: op korte fietsafstand van zowel stadscentrum als campus.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, adviseerde de betrokken partijen bij de transactie.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?