NH Hotel Jaarbeursplein Utrecht in handen van vastgoedbeheerder CORUM

0

Vastgoedbeheerder CORUM heeft de overname afgerond van het NH Hotel aan het Jaarbeursplein in het centrum van Utrecht.

CORUM heeft het viersterren hotel, gelegen op steenworpafstand van Utrecht Centraal, overgenomen van Highbrook Investors. De overname is gedaan met het vastgoedfonds CORUM XL, het is het vijfde Nederlandse pand in de portefeuille van het fonds.

Het gebouw wordt geëxploiteerd door NH Hotels Group op basis van een langlopende vaste huurovereenkomst. De resterende looptijd van het huurcontract is 16,7 jaar en kent een jaarlijkse indexeringsclausule zonder plafond. De netto overnameprijs bedroeg € 45 miljoen, met een netto aanvangsrendement van circa 6%.

Het hotel is gebouwd in 1970 en heeft een huuroppervlak van ruim 18.000 m². Het telt in totaal 22 verdiepingen met 276 hotelkamers, diverse eetgelegenheden, conferentiezalen en vergaderruimtes.

Joost Vlaar, Investment Manager bij CORUM, over de acquisitie: “Met de aankoop van het NH Hotel blijven wij CORUM XL uitbreiden op strategische toplocaties in Europa. De ligging van het hotel en de performance van de operator dragen bij aan het grote vertrouwen in deze investering. Daarnaast hebben wij een langjarig contract met een eersteklas huurder veilig kunnen stellen voor onze investeerders en een locatie verzekerd die de komende jaren een nog verdere kwaliteitsimpuls gaat krijgen.”

CORUM vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere investeerders
Voor particuliere beleggers in Nederland biedt de vastgoedbeheerder naast CORUM XL ook vastgoedfonds CORUM Origin aan. CORUM Origin, opgericht in 2012, is het vlaggenschip van CORUM. Dit vastgoedfonds investeert in 13 landen in de eurozone en heeft inmiddels 150 gebouwen en 322 huurders in zijn portefeuille. Met een kapitalisatie van ruim 2,5 miljard euro is het de grootste van de CORUM vastgoedfondsen. CORUM XL is opgericht in 2017 en investeert wereldwijd in 12 landen. Het fonds heeft 69 gebouwen in bezit, met 176 huurders, en is goed voor een kapitalisatie van meer dan 1,5 miljard euro. (Peildatum: 30 september 2022)

Aandelen in de CORUM vastgoedfondsen zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke belegging in vastgoed is het een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Ze bieden geen garantie op rendement of performance en houden een risico op kapitaalverlies in. Inkomsten zijn niet gegarandeerd. In het verleden behaalde resultaten, evenals gedane aan- en verkopen, bieden geen garantie voor de toekomst.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?