Rotterdam 80 hippe huurappartementen rijker na oplevering ‘De Boezem’

0

Eind juni heeft B-Right Urban Living samen met Waaijer Projectrealisatie het markante wooncomplex De Boezem in Rotterdam opgeleverd. Met de ontwikkeling en oplevering van het complex, bestaande uit 80 vrije sector huurappartementen en een groene binnentuin, geven beide partijen antwoord op de groeiende vraag naar huurwoningen in de Rotterdamse binnenstad.

De Boezem, gelegen aan de Boezemweg, is mede door alle voorzieningen, een moderne woonplek in hartje Rotterdam. Met een eigen parkeergarage onder het gebouw, een groene binnentuin, en een ontwerp dat past in de stijl van de omliggende wijken geeft De Boezem een sterke impuls aan de identiteit van het gebied. Bovendien maakt de centrale ligging, met metro en bus is de binnenstad in slechts enkele minuten te bereiken, de Boezem ideaal voor mensen die in en rond de Rotterdamse binnenstad willen wonen.

Het complex bestaat uit een mix van volledig gemeubileerde en gestoffeerde appartementen met oppervlaktes variërend van circa 60 m² tot 130 m². Doordat de appartementen met verschillende tijdelijke contractduren aangeboden worden, van 6 maanden tot 2 jaar, spreekt het complex verschillende doelgroepen aan, wat bijdraagt aan de wens om voor een diverse gemeenschap, een plek waar starters, expats, en studenten samenwonen.

Waar de woningen op de onderste verdiepingen uitkijken over de drukke, stadse omgeving van de Boezemweg, zijn de woningen op de bovenste verdiepingen omgedraaid en kijken deze uit over de Rotterdamse skyline. In de binnentuin kunnen bewoners direct ontsnappen aan de drukte van de stad, waardoor de Boezem niet alleen centraal maar ook rustig wonen is.

Rotterdamse stijl
In het stoere exterieur van ‘De Boezem’, met veel beton, baksteen en strakke kaders, is duidelijk de Rotterdamse wederopbouw-stijl te herkennen. Het ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond past daarmee geheel in de stijl van de omliggende wederopbouwwijken, zoals Rubroek en Hoogkwartier, en is inmiddels beloond met meerdere onderscheidingen.

Alle woningen, beheerd door Plaza Resident Services, waren meteen na oplevering verhuurd, wat nogmaals het belang van nieuwe woningen in de Rotterdamse binnenstad benadrukt.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?