Edmond de Rothschild REIM verwerft 8 industriële en logistieke panden in 3 landen

0

Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management (EDR REIM) heeft 8 licht-industriële en kleine logistieke panden verworven in verschillende transacties verspreid over Nederland, Duitsland en Frankrijk. Alle transacties werden in het derde kwartaal met succes afgerond en vertegenwoordigen een totale marktwaarde van meer dan 70 miljoen EUR.

EDR REIM lanceerde in 2018 zijn licht-industriële en kleine logistieke strategie. Door deze overnames bestaat de portefeuille nu uit 39 panden in Nederland, Duitsland en Frankrijk met een marktwaarde van EUR 400 miljoen. De strategie is gericht op toegankelijke, stedelijke locaties met uitstekende vervoersverbindingen. Deze recente overnames weerspiegelen het vermogen van EDR REIM om haar investeringsstrategie verder uit te breiden over meerdere landen en te zorgen voor een solide diversificatie van de portefeuille.

Theo Soeters (Head of Fund Management) zei: “Wij hebben deze panden kunnen verwerven omdat wij beschikken over sterke lokale teams met expertise op de markt. Ons doel is een zeer gediversifieerde portefeuille op te bouwen van panden die profiteren van een sterke onderliggende vraag van huurders, gedreven door structurele trends, en daardoor stabiele en stijgende regelmatige inkomsten opleveren. Deze nieuwe activa passen perfect in onze strategie en we zullen doorgaan met het verwerven van licht-industriële en kleine logistieke panden op toegankelijke, stedelijke locaties met uitstekende transportverbindingen in de verschillende landen.”

In Nederland betreffen de acquisities een licht-industrieel object (ca. 11.300 m² vvo) in Nijkerk (Sluiswachter 10), een klein-logistiek object (ca. 5.600 m² vvo) in Roosendaal (Argon 6), een multi-verhuur pand (ca. 2.700 m² vvo) in Rotterdam (Steenhouwerstraat 74-120) en een nieuw te bouwen logistiek object (ca. 10.700 m² vvo) in Apeldoorn (Laan van de Ram 69).

In Duitsland omvatten recente acquisities een licht-industrieel pand (ca. 5.025 m² vvo) in Velten (Am Jägerberg 7) en een logistiek pand (ca. 15.620 m² vvo) in Gladbeck (Beisenstraße 50-52).

In Frankrijk betreffen de recente acquisities een meervoudig verhuurde portefeuille van twee licht-industriële panden (ca. 6.200 m² vvo) in Argenteuil (24 Boulevard des Martyrs de Châteaubriant en 8 Rue de l’Angoumois).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?