Cofinimmo verwerft een woonzorgcentrum in Twello

0

Cofinimmo groep (Euronext Brussels: COFB) verwierf een woonzorgcentrum in Twello, in de Nederlandse provincie Gelderland voor ongeveer 12 miljoen EUR. De site is reeds in uitbating en is verhuurd aan zorguitbater Martha Flora.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “De verwerving van dit hoogwaardig en duurzaam woonzorgcentrum (A++ energielabel) sluit volledig aan bij onze strategie die bestaat uit het diversifiëren van onze zorgvastgoedportefeuille en het verwerven van kwalitatieve zorggebouwen. Bovendien zijn wij verheugd ons partnerschap met zorguitbater Martha Flora te bestendigen.”

De site
Het woonzorgcentrum Huize Wezeveld ligt in een groene omgeving op loopafstand van het centrum van Twello, in de gemeente Voorst die ongeveer 25.000 inwoners telt. Het percentage 65-plussers in deze gemeente is ongeveer 24% en zal in 2050 oplopen tot ongeveer 33%; 80-plussers vertegenwoordigen momenteel 6% van de bevolking en dit zal oplopen tot 11% in 2040, wat boven het nationaal gemiddelde ligt.

Het complex telt ongeveer 2.500 m² en werd in 2016 hoogwaardig gerenoveerd en uitgebreid, wat onder andere tot een A++ energieprestatie heeft geleid. Het is volledig ingericht voor ouderen met dementie en bestaat uit 24 zorgstudio’s en een beschermde en gemeenschappelijke leefruimte.

Het woonzorgcentrum geniet van een goede multimodale verbinding, met een hoofdsnelweg en een treinstation in de nabijheid met directe verbinding naar Apeldoorn en Deventer en een bushalte op 500 m.

De verrichting
Cofinimmo groep verwierf via een dochtervennootschap het bovenvermelde woonzorgcentrum in Twello, in de Nederlandse provincie Gelderland voor ongeveer 12 miljoen EUR.

Het bedrag van deze investering kan worden toegewezen aan de hypothetische investeringsenveloppe die is opgenomen in de investeringsraming voor 2022 zoals gepubliceerd in sectie 1.9.1 van het persbericht van 29.07.2022.

Er is een dubbel netto (1) huurovereenkomst met een looptijd van 20 jaar ondertekend met Martha Flora. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden op basis van de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%.

De uitbater
Martha Flora is een particulier initiatief in dementiezorg, gebaseerd op een kleinschalig woonzorgconcept voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie. De eerste Martha Flora site ging open in Den Haag in 2013. Inmiddels baat de groep 15 locaties in Nederland uit, waarvan twee reeds eigendom zijn van Cofinimmo.

(1) De eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?