Esther Lamers vertrekt als directeur-bestuurder bij Woonwaarts

0

Woonwaars directeur-bestuurder Esther Lamers maakt eind dit jaar na een lange periode een overstap naar een andere organisatie. Ze gaat vanaf 1 januari 2023 aan de slag als voorzitter van de Raad van Bestuur van kinderopvangorganisatie KION.

“Dit jaar nog volledig in het teken van Woonwaarts”
Esther Lamers: “Misschien een bijzonder besluit als je het nog zo naar je zin hebt. Woonwaarts doet als sociale huisvester betekenisvol werk in een omgeving waar ik veel binding mee heb. Daarom heb ik ook zo lang hier gewerkt.” We bieden bijna 12.000 huishoudens in de gemeenten Beuningen, Druten en Nijmegen een thuis. Esther vervolgt: “De nieuwsgierigheid naar een nieuwe sector heb ik ook. Ik begon in de cultuursector. Ook daar genoot ik van.” Met ontwikkeling van kinderen en jongeren heeft Esther affiniteit. Zo is ze lid van de Raad van Toezicht van een onderwijsgroep voor speciaal onderwijs. Eerder deed zij dat ook voor een regionale koepelorganisatie voor primair onderwijs en was ze bestuurslid van Stichting Kansrijk. Esther: “Ook bij KION kan ik een bijdrage leveren aan betekenisvol werk. Ik kijk er naar uit om te ontdekken hoe het daar is. Dit jaar staat nog volledig in het teken van Woonwaarts, een goede overdracht en een voor mij ongetwijfeld lastig afscheid.”

Verder met buurten waar mensen zich thuis voelen
De komende maanden gaat onze Raad van Commissarissen op zoek naar een geschikte opvolger. De selectieprocedure wordt binnenkort bekend. “We hadden graag langer met Esther gewerkt,” aldus Helma Janssen Duighuizen, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Samen met Esther is in 2019 bij de start van Woonwaarts een nieuwe organisatie neergezet, met behoud van de goede elementen van de fusiepartners. Helma Janssen Duighuizen: “We zijn Esther veel dank verschuldigd voor haar grote aandeel hierin. We gaan volop verder met de plannen die we hebben en we maken nieuwe plannen. Betaalbare woningen in buurten en wijken waar mensen zich thuis voelen, zijn namelijk hard nodig.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?