Start verkoop woningen in iconisch monument Zandkasteel Amsterdam Zuidoost

0

Voorrang voor mensen met sociale of economische binding Amsterdam Zuidoost.

Vandaag start om 15 uur de verkoop van 160 appartementen en studio’s in één van Amsterdams meest opvallende gebouwen: Zandkasteel. Het voormalig ING-hoofdkantoor, gelegen aan het Bijlmerplein in Zuidoost, wordt momenteel getransformeerd naar een mixed-use gebouw met verschillende functies, waaronder wonen. Het bijzondere bouwwerk kreeg vanwege de unieke, organische architectuur in 2017 de monumentenstatus, als eerste gebouw van Amsterdam Zuidoost. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 10 oktober 10 uur inschrijven voor de woningen van hun voorkeur.

Klaar voor gebruik
Er komen in totaal 263 compleet afgewerkte studio’s en appartementen met een woonoppervlakte variërend van 36 tot 94 m² en te koop vanaf €275.000,- (k.k.). De bijzondere architectuur van Zandkasteel geeft elke woning een eigen, unieke vorm. De woningen zijn instapklaar met een compleet uitgeruste keuken, badkamer, vloer en wandafwerking. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2023 verhuizen.

Voorrang voor mensen met binding Zuidoost
“Amsterdam Zuidoost staat in grote belangstelling bij mensen van binnen én buiten het stadsdeel. Om het icoon van Zuidoost ook beschikbaar te maken voor mensen die een binding hebben met Zuidoost wijzen we minimaal 25% van de woningen met voorrang toe aan mensen die in het stadsdeel wonen of werken. Zo zorgen we ervoor dat de omgeving ook kan profiteren van de nieuwbouwprojecten in hun wijk,” licht Robert Kohsiek, directeur Wonam toe.

Wonen, werken, ontmoeten in één gebouw
Zandkasteel, ruim 80.000 m2 groot en daarmee één van de grootste (voormalig) kantoorgebouwen van Nederland, bestaat uit 10 torens verbonden door een interne straat. Wonam en Zadelhoff vernieuwen 7 van de 10 torens naar een levendig gebouw met 263 woningen, 47 kantoren en 12 meetingsrooms. Er zijn een filmzaal en 3 binnentuinen, ook komen er diverse nieuwe ontmoetingsplekken, te gebruiken door zowel de bedrijven en hun medewerkers als bewoners. Op de begane grond is ruimte voor meerdere horecapaviljoens. In de overige 3 torens komt de Amsterdam International Community School. Architecten Max van Huut en (wijlen) Ton Alberts hebben het gebouw in de jaren ’80 ontworpen. Van Huut is als adviseur betrokken bij de herontwikkeling.

Na 35 jaar open voor publiek
De Amsterdamse Poort verandert de komende jaren van winkelcentrum naar stadshart van Zuidoost; een plek om te winkelen, wonen, werken en ontmoeten. Zandkasteel is hierin een belangrijke aanjager. Waar het gebouw 35 jaar gesloten was voor publiek opent Zandkasteel zich straks naar de omgeving. De horeca op de begane grond verbindt binnen en buiten, en is voor iedereen toegankelijk. Het wordt een ontmoetingsplek voor mensen die in buurt wonen en werken, en levert een belangrijke bijdrage aan de levendigheid van het gebied. In voorjaar 2023 wordt het nieuwe Zandkasteel geopend.

Op zaterdag 1 en 8 oktober vinden kijkdagen plaats in Zandkasteel aan het Bijlmerplein 888 in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden: www.zandkasteelwonen.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?