Nuveen en G&S Vastgoed geven startsein renovatie Prinses Irenestraat 59 in Amsterdam

0

Nuveen Real Estate, een van de grootste vermogensbeheerders wereldwijd, kondigt de start van de renovatie van Prinses Irenestraat 59 (PI59) aan. Het object is in 2020 aangekocht en de oplevering van het kantoorgebouw staat gepland voor het voorjaar van 2024. G&S Vastgoed is de partner in de ontwikkeling. Samen met V8 Architects hebben zij gewerkt aan het ontwerp voor een gebouw van topklasse.

Het gebouw, stammend uit de jaren zeventig en een van de eerste gebouwen op de Amsterdamse Zuidas, is nu klaar voor transformatie naar een elegant en eigentijds kantoorgebouw.

Een nieuw leven voor PI59
Het gerenoveerde PI59 krijgt 17.800 m² kantoorruimte verdeeld over zes verdiepingen en is ontworpen met het oog op duurzaamheid en lokaal groen. Als ‘de werkplek van de toekomst’, zullen huurders toegang hebben tot een dakterras, een verborgen parkeergelegenheid, een horecafaciliteit met terras en vanuit het gebouw uitzicht hebben op het sportveld.

De gevel zal voornamelijk bestaan uit grote raampartijen die zorgen voor transparantie. In deze raampartijen worden te openen ramen geplaatst. Naast de grote raampartijen bestaat de gevel uit terrazzo, een duurzaam materiaal bestaande uit marmerkorrels en cement. Het terrazzo zal worden ingelegd met verfijnd messing dat sierlijk zal verouderen.

Het gebouw is ontworpen om verder te gaan dan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs, zal worden gerenoveerd met materialen met een lage CO2 uitstoot en bevat een geavanceerd energieopwekkingssysteem. Dit past in het bredere streven van Nuveen Real Estate om tegen 2040 – tien jaar eerder dan het Klimaatakkoord – koolstofneutraal te zijn in haar wereldwijde vastgoedportefeuille, die $138 miljard waard is.

Sebastian Zwart, portefeuillemanager bij Nuveen Real Estate, zegt hierover:
“We zijn enthousiast om te beginnen met de herontwikkeling van PI59. Dit project is erop gericht de duurzame efficiëntie van het gebouw te verbeteren en huurders een moderne werkplek te bieden die is ontworpen met het oog op hun werknemers.

Na voltooiing hopen we dat het gebouw zich bij Nuveens bestaande portefeuille van gebouwen met een BREEAM Excellent en WiredScore Gold certificaat zal voegen.”

Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten adviseert bij de verhuur van het gebouw. Prinses Irenestraat 59 is ontworpen door V8 Architects en Felixx Landscape Architects. Het project wordt gerenoveerd door Bouwbedrijf Wessels Zeist.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?