Start bouw van DuinParc in Zoetermeer

0

Jan Iedema (wethouder gemeente Zoetermeer), Paul Trip (Special Advisor Development MRP) hebben samen met de heer en mevrouw Gupta-Bakaran (kopers in ParcVeld) op feestelijke wijze de start van de bouw van de 100 woningen van ParcVeld ingeluid door het opgraven van de schat van Zoetermeer. De bouw van ParcVeld, onderdeel van de gebiedsontwikkeling DuinParc, met 40 eengezinswoningen en 60 appartementen is nu gestart. DuinParc is de laatste ontwikkeling in de wijk Oosterheem, grenzend aan het groene natuur- en recreatiegebied Bentwoud. MRP heeft hier 125 woningen ontwikkeld.

Start bouw ParcVeld met 100 woningen
ParcVeld bestaat uit 60 appartementen – verdeeld over 2 gebouwen BentParc en ParcWoud – en 40 eengezinswoningen. De 1e fase van DuinParc met 25 eengezinswoningen wordt binnenkort opgeleverd. Paul Trip, Algemeen Directeur MRP: “DuinParc is een diverse gebiedsontwikkeling op een unieke plek in Zoetermeer naast het natuur- en recreatiegebied BentWoud. De combinatie van eengezinswoningen en appartementen biedt de mogelijkheid dat generaties bij elkaar kunnen blijven wonen en de groene woonomgeving zorgt voor een vitale leefstijl. Wij zijn dan ook verheugd dat we nu ook met de bouw van de laatste fases van DuinParc kunnen starten. MRP wil de gemeente en al haar partners bedanken voor de goede samenwerking om wederom een bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe kwalitatieve woningen in Zoetermeer.”

DuinParc is een gebiedsontwikkeling van MRP en bestaat uit 125 woningen. Het ontwerp is van Hans Been Architecten en de realisatie wordt door Ten Brinke gedaan. De woningen worden in verschillende fases naar verwachting van eind 2023 tot medio 2024 opgeleverd. MRP ontwikkelde eerder het succesvolle nieuwbouwproject Oostererf in Zoetermeer.

Zoetermeer is dé plek
Zoetermeer, de derde stad van Zuid-Holland, is een aantrekkelijke plaats om te wonen, werken, ondernemen, studeren en te recreëren. Jan Iedema wethouder gemeente Zoetermeer: “In Zoetermeer willen we ervoor zorgen dat het een stad is voor iedereen en waar men zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen. Zoetermeer onderscheidt zich door een divers aanbod van kwalitatief goede eengezinswoningen en gestapelde woningen met ruime groengebieden. In ParcVeld woon je letterlijk in het groen met alle voorzieningen van de levendige stad om de hoek. Door de start van de bouw van ParcVeld krijgen weer 100 huishoudens de mogelijkheid om in Zoetermeer plezierig te kunnen wonen. Wij zijn dan ook blij dat wij vandaag kunnen starten met de bouw.”
Zoetermeer ligt centraal in de Randstad, aan de rand van het Groende Hart en is al vele decennia een fijne woonstad waar starters, gezinnen en ouderen hun plek hebben gevonden. Een stad met alle gemakken en voorzieningen. Direct naast DuinParc ligt het Bentwoud van Staatsbosbeheer, een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer en Boskoop. Een heel nieuw bos waar veel te beleven is. Met ruim 800 hectare is het Bentwoud het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?