Regel de beste internetsnelheid voor thuis

0

Tegenwoordig is internet belangrijker dan ooit. Een groot deel van het leven speelt zich online af. Alles gaat snel, we scrollen de hele dag, streamen veel films en series en werken een deel van de week thuis. Steeds meer mensen kiezen thuis voor alleen internet. Dit is een prima keuze als de internetverbinding snel genoeg is en je moeiteloos online tv en video’s kunt kijken. Hoe maak je nu de beste keuze als je Internet Only overweegt?

Glasvezel of DSL?
Uiteraard kun je kiezen voor een abonnement waar zowel televisie, internet en bellen in zit. Lekker makkelijk! Toch is Internet Only steeds populairder aan het worden. We kijken vaker op een later moment programma’s terug. Het lineaire tv kijken daalt dan ook flink. Populaire diensten als Netflix, Videoland en Spotify zijn prima te combineren met alleen internet.

DSL of glasvezel
Kies je voor alleen internet dan heb je de keuze om voor glasvezel te gaan of voor DSL. Glasvezel is niet op ieder adres mogelijk. Doe dus altijd eerst een postcodecheck, op deze manier weet je gelijk of het beschikbaar is voor jou. Het verschil in glasvezel of DSL is dat glasvezel net wat sneller is en minder gevoel voor storingen omdat het gebruik maakt van een eigen netwerk.

Kies de juiste snelheid
Wanneer je voor alleen internet kiest, is het uiteraard belangrijk om de internetsnelheid die je perfect af te stemmen op je gebruik en gezinssamenstelling. Daarnaast spelen de activiteiten die je op het internet doet ook een grote rol in de keuze die je maakt qua snelheid. De snelheid van internet wordt in mbit/s uitgedrukt.

  • 20 mbit/s kies je het beste als je af en toe alleen bent en dan vooral online surft, mailt of weleens streamt.
  • 50 mbit/s kun je prima alleen of met zijn tweeën gebruiken. Deze snelheid is vaak goed genoeg om te mailen, tv te kijken en op één apparaat te streamen.
  • 100 mbit/s stelt je in staat om op meerdere toestellen tv te kijken, dingen te downloaden en te streamen.
  • 200 mbit/s kies je als je stabiel en betrouwbaar internet wilt, grote bestanden wilt downloaden voor werk en je partner of kids tegelijkertijd willen gamen.
  • 400 / 500 mbit/s is de perfecte snelheid voor gezinnen. Je kunt tegelijkertijd online zijn op meerdere apparaten. Interactieve tv is mogelijk, Netflix streamen en thuiswerken, het kan allemaal tegelijk.
  • 1 Gbit/s deze snelheid is alleen mogelijk als er glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Alles wat je doet, vindt plaats in de hoogste resolutie (4K). Ideaal voor studentenhuizen.

Bepaal voor jezelf dus vooraf goed wat je wensen zijn en de activiteiten die vooral binnenshuis worden gedaan.

De voordelen van Internet Only
Twijfel je nog of een Internet Only abonnement het juiste is voor jou om te kiezen. Er zitten zeker voordelen aan:

  1. Het is goedkoper.
  2. Je kunt nog steeds online tv kijken.

Wil je besparen op kosten en kijk je toch bijna nooit meer real-life tv? Dan ga je goedkoper uit zijn door alleen voor internet te kiezen. Het grote voordeel is dat de meeste commerciële en publieke zenders gratis online zijn terug te kijken.

Tot slot: voer dus altijd een speedtest uit en check of de internetsnelheid van jouw keuze ook beschikbaar is op jouw adres.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?