2022 Q2 WOX kwartaalbericht: Ondanks vergroening blijft percentage slechte labels gelijk

0

De Nederlandse woningvoorraad is bezig met een vergroeningsslag. Halverwege 2022 heeft al bijna 32% van de woningen met een geregistreerd label een energielabel A, het hoogste aandeel ooit. Het aantal woningen met een energielabel F of G label blijft echter al geruime tijd gelijk. Het is juist deze laatste groep woningen waarop de overheid zich richt bij het verduurzamen van de woningmarkt. Dit geldt met name in de huurmarkt, waar op dit moment bijna 11% van de woningen over een energielabel E, F of G beschikt. Dit heeft ook een behoorlijke invloed op de maandelijkse energierekening. Zo liggen de energielasten voor een gemiddeld huurhuis met een oppervlakte van 100 m2 in geval van een woning met energielabel G circa € 2.500 per jaar (ruim 40%) hoger dan in het geval van eenzelfde woning met energielabel A.

Lees hier het volledige Calcasa kwartaalbericht in PDF.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?