ESG team Savills Nederland breidt uit met komst van Bart Oosterhuis

0

Per 1 september 2022 is Bart Oosterhuis in dienst getreden bij Savills Nederland. Hij start in het ESG-team waar ESG adviseur Iris Kampers sturing aan geeft. Samen zijn zij verantwoordelijk voor zowel de interne ESG-strategie en het beleid van Savills Nederland als de externe advisering richting opdrachtgevers.

Bart zal onder andere opdrachtgevers gaan adviseren op het gebied van verduurzaming, sociale- en beleidsvraagstukken. De focus ligt daarbij op het verder in kaart brengen van ESG wet- en regelgeving (compliance) en er zorg voor dragen dat alle opdrachtgevers van Savills volledig op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken.

Bart heeft een achtergrond als bestuurskundig adviseur en behaalde vorig jaar een Masters of Science in Beleid & Politiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Afgelopen jaar werkte hij samen met huidig Savills ESG-adviseur Iris Kampers bij Arcadis, waar hij de waarde van biodiversiteit en verschillende stimuleringsregelingen voor groene daken onderzocht. Door een samenwerkingsverleden vormen Bart en Iris een solide basis om klanten van business cases omtrent verduurzaming te voorzien.

Iris Kampers, ESG Adviseur bij Savills in Nederland, zegt: “Op dit moment zijn de SFDR en de EU Taxonomy de belangrijkste wetten waar onze (inter)nationale opdrachtgevers rekening mee dienen te houden wanneer zij in Nederlands vastgoed investeren. Doordat Bart volledig op de hoogte is van deze regelgeving, kan hij onze opdrachtgevers optimaal adviseren. Naast de externe ESG-advisering zal hij zich ook toeleggen op het trainen van onze eigen collega’s zodat eenieder volledig op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen, trends en wettelijke ESG-kaders. Samen verbeteren wij de interne processen en zorgen we dat we de Savills duurzaamheidsdoelstellingen uit onze roadmap behalen.”

Bart Oosterhuis: “Naar aanleiding van de gesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd met mijn Savills collega’s kan ik concluderen dat Savills zich voor de volle 100% inzet om ESG de norm te laten worden in de vastgoedmarkt. Het eerste meetmoment is al bijna daar, per 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben, en ook het Klimaatakkoord van Parijs komt steeds dichterbij. Ik kijk ernaar uit om mijn ESG-kennis en mijn analytische vermogen in te zetten om onze ESG-advisering verder vorm te geven en uit te breiden.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?