Fidelity International koopt duurzaam gerenoveerde kantoorvilla aan het Vondelpark

0

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund heeft het volledig gerenoveerde kantoorpand aan de Koningslaan 1 in Amsterdam in een off-market transactie aangekocht. De aankoop is een voorbeeld van Fidelity Internationals toewijding aan duurzaam investeren en waardecreatie op lange termijn voor dit fonds.

De Koningslaan 1 is een kantoorpand gelegen op eigen grond bij het Vondelpark met een totaaloppervlakte van 1.493 m² verdeeld over vijf verdiepingen. Het pand is oorspronkelijk gebouwd in 1904 en wordt volledig gerenoveerd en verduurzaamd met inachtneming van de hoogste ESG-standaarden in 2022. Met de verduurzaming wordt het gebouw onder andere gasloos gemaakt. Na oplevering zal het gebouw een EPC-label A en naar verwachting een BREEAM Excellent certificaat verkrijgen. De Koningslaan 1 is voor tien jaar verhuurd aan een Nederlands advocatenkantoor met een sterk track-record in de mid-market M&A sector. Het gebouw is gekocht van The Redbrick C.V., een joint venture van onder andere REB Projects en Capricorn Capital Group.

Maarten Frouws, Investment Manager bij Fidelity International: “De Koningslaan 1 is een welkome toevoeging aan onze portefeuille. Het pand ligt op een historisch goed presterende locatie en is mede door de verschillende bestemmingsmogelijkheden een defensieve belegging voor onze beleggers. Dankzij de duurzame renovatie is dit oude gebouw helemaal geschikt voor de toekomst.”

Jeroen van Els, Partner en Managing Director bij REB Projects: “Het was een grote uitdaging om in dit bijzondere pand en op deze AAA-locatie een duurzame ontwikkeling te realiseren. We zijn er trots op dat dit gelukt is.”

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund is het vlaggenschip van Fidelity’s vastgoedfondsen en richt zich uitsluitend op institutionele beleggers. Het fonds belegt in de eurozone met een focus op direct rendement en actief management.

Fidelity International werd bijgestaan door Solid Attorneys (juridisch), BBN (technisch), C2N (sustainability & ESG), Optiflex (liften), BJH (brandveiligheid), JLL (taxatie), Loyens & Loeff (notaris) en Deloitte Real Estate Tax (fiscaal). Verkoper werd geadviseerd door Rechtstaete (fiscaal).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?