Dentons versterkt fiscale praktijk met de komst van partner Sebastiaan Wijsman

0

Dentons, ’s werelds grootste advocatenkantoor, versterkt haar fiscale praktijk met de benoeming van Sebastiaan Wijsman. Sebastiaan (40) verbindt zich per 1 september 2022 als partner aan het kantoor.

Met meer dan twaalf jaar ervaring heeft Sebastiaan een sterke reputatie in de markt opgebouwd als een toonaangevende advocaat met een bijzondere focus op Nederlandse belastingzaken in de vastgoedsector. Hij is gespecialiseerd in het adviseren van multinationals, vastgoedfondsen en projectontwikkelaars op het gebied van btw en overdrachtsbelasting. Hij treedt voor verschillende vastgoedfondsen op als lead tax counsel met betrekking tot belastingzaken, financiering en fiscale due diligence. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het structureren van complexe vastgoedprojecten, joint ventures en investeringen. Tot slot adviseert hij veelvuldig bij de aan- en verkoop van vastgoedportefeuilles en de herstructurering van vastgoedentiteiten. Naast zijn kwalificaties als advocaat heeft hij de prestigieuze Master of Real Estate van de Amsterdam School of Real Estate afgerond.

‘We zijn erg blij dat we Sebastiaan mogen verwelkomen’, aldus Benelux managing officer Marien Glerum. ‘Met zijn expertise op het snijvlak van belasting en vastgoed geven we zowel onze groeiende fiscale als onze vastgoedpraktijk een flinke impuls. Deze uitbreiding past heel goed bij de groei- en ontwikkelingsstrategie van kantoor en zal ons tevens helpen bij het verwezenlijken van onze ambitie om onze fiscale adviespraktijk in de Benelux en in Europa nog verder uit te bouwen.’

Europa Co-head of Tax Jurjen Bevers: “Ondanks het feit dat Nederland tot de kleinste landen van Europa behoort, blijft het een van de meest aantrekkelijke plaatsen voor internationale bedrijven. Het hebben van een sterke fiscale praktijk hier is onmisbaar om ons wereldwijde cliëntenbestand te bedienen, en we zijn trots dat we dit juridische toptalent aan het team kunnen toevoegen.”

Sebastiaan: ‘Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan bij Dentons. Vanaf de eerste gesprekken werd ik al enthousiast van de energie en drive die ik hier ervaar. Het kantoor is in de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld in zowel omzet als het aantal advocaten, notarissen en fiscalisten. Het is een energieke partnergroep die ook binnen de wereldwijde Dentons organisatie een prominente positie inneemt.’

Sebastiaan begon zijn carrière bij Deloitte en was de afgelopen twaalf jaar als fiscalist verbonden aan DLA Piper, waar hij de praktijkgroep BTW/Indirect Tax heeft opgezet. Ook Joost Boon heeft de overstap gemaakt en begint per 1 september als associate binnen de btw-praktijk bij Dentons.

Dentons Amsterdam telt per 1 september 116 advocaten, notarissen en fiscalisten, waarvan 31 partners. In 2022 is het vijf jaar geleden dat Dentons in Nederland actief werd. Na de fusie met Boekel zijn zowel de omzet als het aantal advocaten, notarissen en fiscalisten meer dan verdubbeld. Met ruim 12.000 advocaten wereldwijd is het kantoor meer dan twee keer zo groot als de nummer twee op de ranglijst.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?