Catella verkoopt grootschalige vastgoedportefeuille

0

CBRE adviseert bij de verkoop van Duits-Nederlandse woningportefeuille.

Catella heeft de verkoop van een Duits-Nederlandse woningportefeuille aan ZBI Group (ZBI) voor het open-ended vastgoed retailfonds AIF UniImmo: Wohnen ZBI voltooid. Catella werd hierin geadviseerd door CBRE.

De portefeuille is de op één na grootste woningportefeuilleverkoop in Europa over meerdere landen ooit. ZBI deed deze strategische acquisitie als nieuwe toetrederop de Nederlandse woningmarkt om zo haar internationale expansie te realiseren.
De portefeuille is verkocht namens de fondsen Catella European Residential (CER) en Catella Wohnen Europa (CWE) en omvat 34 objecten verspreid over Duitsland (26) en Nederland (8), bestaande uit ca. 4.000 appartementen op locaties met goede sociaal-economische vooruitzichten.

CBRE trad exclusief op als commercieel, financieel en technisch vastgoedadviseur namens verkoper Catella, met een geïntegreerd Europees team van CBRE Capital Advisors, Capital Markets, en Development Services specialisten in beide landen.
CBRE was de adviseur van het in Berlijn gevestigde Catella Residential Investment Management GmbH (CRIM) en het in München gevestigde AIFM-platform Catella Real Estate AG (CREAG), dochterondernemingen van de in Stockholm gevestigde Catella AB Group (Catella).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?