PHIX sluit huurovereenkomst op Kennispark Twente

0

PHIX B.V. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor een pand aan de Hengelosestraat 525 te Enschede, gelegen op het Kennispark Twente. Het gehuurde bestaat uit een te herontwikkelen bedrijfs-, kantoor-, productie- en labruimte met een totale oppervlakte van circa 1.800 m². Het Kennispark Twente behoort tot de top 3 innovatiecampussen van Nederland. Op Kennispark Twente bundelen ondernemers, overheid en kennisinstellingen hun krachten om de potentie van het gebied nog beter te benutten en Kennispark internationaal nog meer op de kaart te zetten.

PHIX ontwerpt en produceert modules op basis van fotonische chips. Deze modules kunnen worden ingebouwd in systemen voor o.a. LiDAR, mobiele medische scanners en quantumprocessoren en vormen daarmee de brug tussen de chipontwerper en de eindtoepassing. Het bedrijf is gespecialiseerd in het integreren van verschillende chiptechnologieën (zoals indiumfosfide en siliciumnitride), koppeling met glasvezelarrays en het maken van verbindingen met (hoogfrequente) elektronische signalen. PHIX ondersteunt hun klanten bij het chipontwerp en de productie van prototypes, maar kan ook opschalen tot volumeproductie op automatische machines.

Als eigenaar van het pand gaf Castica Holding B.V. de opdracht aan Bloemendaal Bouwmanagement en Building Design Architectuur om het gebouw te herontwikkelen voor PHIX. Het bestaande gebouw wordt hierbij getransformeerd tot een modern bedrijfspand. Dat houdt onder andere in dat er cleanrooms worden gebouwd die plaatselijk de certificering van ISO 5 halen.


De verhuurder is bij deze transactie geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Boers & Lem hebben PHIX begeleid in de aanhuur.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?