Nieuwe bestemming KPN-gebouw Eindhoven

0

Nieuwe huurder geeft impuls aan stationsgebied Eindhoven.

Het voormalige KPN gebouw, naast station Eindhoven Centraal, heeft vanaf 1 september 2022 een nieuwe huurder. Microtuin (een samenwerking tussen Microlab uit Eindhoven en De Stadstuin uit Utrecht) heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de exploitatie van het gebouw. Met de komst van deze huurder wordt er een nieuwe bestemming gegeven aan het pand, waar NS eigenaar van is. Met een oppervlakte van circa 23.000 m² is er veel ruimte voor NS en Microtuin om een bijzonder concept in de markt te zetten.

Waar het gebouw tot begin 2022 nog fungeerde als KPN telecomcentrale, wordt het straks een cultureel-maatschappelijke ontmoetingsplek gelegen in de knoop XL Een mooie stap die past binnen de visie Knoop XL van de gemeente Eindhoven waarbij het hele stationsgebied wordt getransformeerd tot een plek om te wonen, werken, ontmoeten en verblijven. Het is de grootste verhuurtransactie op gebied van kantoren in Eindhoven dit jaar, en biedt ruimte aan onder andere werkplekken, creatieve bedrijven, ateliers en horeca.

Het pand wordt de komende maanden verbouwd en de verwachting is dat vanaf het voorjaar van 2023 de eerste nieuwe huurders hun intrek zullen nemen.

Verhuurder NS Vastgoed werd bij de transactie geadviseerd door CBRE.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?